Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Video: Koga su do sada ugostili Stonesi?

07.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/rollingstones

Foto: facebook.com/rollingstones

Kao što već znaju i ptice na granama Rolling Stonesi su na turneji kojom slave 50 godina na pozornicama. Na dosadašnjim koncertima su ugostili velik broj glazbenih zvijezda, a zadnje četiri uključuju Toma Waitsa, Katy Perry, Davea Grohla i Taylor Swift.

Na  koncertu u Oaklandu pridružio im se legendarni Tom Waits. Stonesi su krenuli svirati blues klasik iz 1965. godine Little Red Rooster i nakon uvodnog dijela pjesme Waits se pojavio na pozornici i preuzeo mikrofon.

Sljedeća gošća se pojavila na koncertu u Las Vegasu, a to je bila Katy Perry. Katy je na svom Twitter profilu napisala da je počašćena i zahvalna što su baš nju pozvali kao gošću. Otpjevala je pjesmu Beast Of Burden. Mnogi se fanovi i dalje pitaju “Zašto?”

Dave Grohl se pridružio Stonesima na koncertu u Anaheimu odsvirajući Bitch, pjesmu s hit albuma “Sticky Fingers”.

Zadnja zvjezdica koju su Stonesi ugostili na pozornici je Taylor Swift. Pjesma As Tears Go By koju su izveli, kako je rekao sam Jagger nije izvođena već jako dugo te im je trebala pomoć. Koliko je ta izvedba uspješna prosudite sami.

Trenutno postoje glasine da bi im se na koncertima u Londonu mogla pridružiti Adele, iako Stonesi to opovrgavaju. Turneja “50&Counting” je započela prošle godine u listopadu i u tom prvom dijelu su ugostili Lady Gagu, Florence Welch, Erica Claptona  i mnoge druge.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Komentari