Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Kultne filmske scene na Lego način

22.10.2014. Petra Plivelić
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Kao mali voljeli ste se igrati legićima. Onda ste odrasli i oni vam više nisu bili fora. No, dijete u vama nikada nije prestalo voljeti Lego kocke. Zato ste i čuvali svoju najdražu Lego skulpturu iz djetinjstva pod krevetom, skrivenu od pogleda. Kao odrasli smatrali ste da se trebate riješiti svega što je dječje. Ali onda je početkom ove godine došlo do maestralnog obrata. Dogodilo se neočekivano. Odjednom legići su opet in, a vaša Lego skulptura iz djetinjstva sada stoji na počasnom mjestu u regalu.

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon velikog uspjeha animiranog filma The Lego Movie autora Phila Lorda i Christophera Millera ljudi su se ponovno zaljubili u Lego kocke. Da legići i dalje ostanu slavni pobrinuo se Warner Bros. Pictures koji je najavio moguće Lego filmove u budućnosti. Govorkanja kažu da bi Ninjago trebao izići 2016. godine, Lego Batman 2017. godine, a The Lego Movie 2 trebao bi doći u kina 2018. godine. Do tada Lego zabava ne prestaje! Petnaestogodišnji animator i zaljubljenik u legiće iz Škotske, Morgan Spence dočarao je neke klasične filmove na posve drugačiji način. U njegovoj kompilaciji poznate scene iz 14 filmova kreirane su u Lego obliku.

Mladog autora je na ovaj projekt nadahnula knjiga Brick Flicks: 60 Cult Movie Scenes & Posters Made from Lego autora Warrena Elsemorea. Rezultat je više nego odličan! U Lego kompilaciji možete vidjeti scene iz filmova Singin’ in the Rain, Pulp Fiction, E.T.: The Extra-Terrestrial, Breakfast at Tiffany’s, Titanic, Dirty Dancing, The Sound of Music, The Wizard of Oz i drugih. Naravno, ovaj video uradak nije prvi takve vrste. Internet vrvi sličnim uradcima, no ovaj je privukao veliku pažnju jer je vrlo impresivno napravljen. Mnogi bi se složili da izgleda vrlo profesionalno.

Talent mladog Škota nije ostao nezamijećen. Naime, britanski glazbeni producent i DJ Paul Oakenfold angažirao je upravo Morgana Spencea da mu kreira spot za njegov prošlogodišnji hit pod nazivom Who Do You Love. U spotu glavnu ulogu imaju – legići.

Lego kocke su in! Stoga Lego fanovi, obrišite prašinu sa svojih legića iz djetinjstva i nadokupite nove setove. Svim onim prijateljima koji vas izruguju jer se sa 20+ godina igrate s legićima poželite da stanu na jedan kada to najmanje očekuju. Oni ne znaju što je in! Ne znaju da je era legića tek započela.

Foto: weheartit.com

Foto: weheartit.com

(Visited 159 times, 1 visits today)

Komentari