Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Video: Naomi Watts i Robin Wright u kontroverznoj drami

02.07.2013. Marino ČajdoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: leboxofficepourlesnuls.com

Foto: leboxofficepourlesnuls.com

Od redateljice i scenaristkinje Anne Fontaine, autorice erotičnog trilera Nathalie… i za Oscar nominirane biografske drame Coco Before Chanel uskoro stiže novi filmski uradak pod nazivom Adore (u engleskom prijevodu Perfect Mothers), koji osim što je debi redateljice na teritoriju filmova s engleskog govornog područja tematizira brojne seksualne tabue, a u centar priče opet stavlja žene.

Adore se temelji na romanu Doris Lessing Grandmothers, a u glavnim ulogama nastupaju Naomi Watts i Robin Wright kao dvije dugogodišnje prijateljice Roz (Wright) i Lil (Watts) koje se suočavaju s neobičnom prijetnjom za svoj odnos. Naime, nakon što Lilin sin zavede Roz, situacija se dodatno zakomplicira kada Rozin sin želi na jednak način osvetiti čast svoje majke. Film ujedno postavlja škakljivo pitanje o sudbini i emocijama ovih žena, te mogu li nakon propalih brakova pronaći sreću sa sinom svoje najbolje prijateljice.

Fontaine će očito još jednom dokazati da je europska kinematografija, posebno francuska, prva koja će se uhvatiti u koštac s tabuima na filmskom platnu (pri tome mi na pamet padaju fantastični uradci poput Innocence Lucile Hadžihalilović i The Witnesses Andrea Téchinéa) a oko sebe je, osim glavnih glumica, okupila zavidan tim. Scenarij je, naime, adaptirao Christopher Hampton koji je radio na filmovima poput Atonement, A Dangerous Method i Dangerous Liaisons. Uz dvije sjajne glumice u naslovnim ulogama možemo očekivati dramu s odličnim izvedbama, no za to ćemo se morati strpjeti do 6. rujna kad film kreće u distribuciju.

U međuvremenu, pogledajte trailer:

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari