Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Video: Nova pojačanja na Szigetu!

07.04.2013. Tim Hrvaćanin

Foto: facebook.com/sziget

Sziget festival objavio je dvadesetak novih pojačanja u line-upu. Ovogodišnje izdanje, koje se odvija u razdoblju od 5. do 12. kolovoza na otoku usred Budimpešte, predvodit će Blur, a kao headliner pridružit će im se britanski trio Biffy Clyro. Ove godine izdali su poprilično hvaljeni dvostruki album “Opposites”, a najavljeni su i kao headlineri jednog od najvećih britanskih festivala, Reading/Leeds festivala.
Publiku će također zabavljati britanski pjevač Mika, koji će predstaviti svoj treći studijski album “The Origin of Love”, američka anti-folk kantautorica Regina Spektor, Flogging Molly, kalifornijski punkeri inspirirani tradicionalnom irskom glazbom, britanski indie trio The Cribs, te britanski electo-pop izvođači, Bat for Lashes i Little Boots. Zemlje Beneluxa zastupat će folk-rock pjevač Blaudzun, minimalistički akustičari Monophona, garažni rockeri Daily Bread, te nizozemski reggae kolektiv Splendid.

Također su potvrđena i nova DJ imena, od koji se ističu francuski producent Gesaffelstein, njemački techno-pop Booka Shade live, mlada kanadska DJ nada Felix Cartal, britanski electro DJ Erol Alkan te drum’n’bass/dubstep duo Nero live. Ostali najavljeni izvođači su The Joy Formidable, Dub FX, dOP, njemački punk-rock bend Donots, ska-funk škvadra Hoffmaestro iz New Orleansa, te danski elektro performer Rangleklods live.
Sziget snažno promovira europske izvođače, što je vidljivo iz najnovijih pojačanja, a od prije su potvrđeni i Seeed, Parov Stelar Band, Triggerfinger, The Bots, Die Arzte, Peter Bjorn & John, Zaz i mnogi drugi. Također su od prije potvrđeni i Editors, Tame Impala, Bad Religion, Enter Shikari, Dizee Rascal, Everything Everything, Netsky, Chase & Status i mnogi drugi.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari