Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

Video: Preminuo Bobby Rodgers – član The Miracles

04.03.2013. Domagoj Puškarić
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Član legendarnih The Miracles preminuo je u svojem domu u 73. godini u nedjeljno jutro.

Bobby Rodgers, punim imenom Robert E. Rodgers, rođen je 19. veljače 1940. u Detroitu. Istog tog dana rođen je i njegov budući kolega iz benda, pjevač Smokey Robinson. Sastav je osnovan 1955. kao The Five Chimes, ali je nakon par godina ime promijenjeno u The Miracles. Rodgers se sastavu pridružio 1956., a izašao je iz njega tek 2011. zbog bolesti.

Smokey Robinson & The Miracles je prvi sastav Motown Recordsa koji je  prodao preko milijun primjeraka nosača zvuka. Učinili su to s pjesmom “Shop Around” 1960. To je bio početak uspješne karijere kroz koju su izdali na desetke hitova koji su redovito bili na vrhovima glazbenih ljestvica.

Smokey Robison je 1972. napustio The Miracles, a na njegovo mjesto je došao Billy Griffin. Iako promjena pjevača mnogim sastavima predstavlja početak silazne putanje, The Miracles su nastavili nizati hitove i potvrditi status “Motown soul supergroup”.

Smokey Robinson je 1987. godine uvršten u Rock and Roll Hall Of Fame što je potaknulo mnoga negodovanja jer uz njega nisu uvršteni The Miracles. Srećom, nepravda je ispravljena 2012. To je ujedno bio prvi put da je u Kuću slavnih uvršten sastav pratećih vokala, što su zapravo The Miracles bili.

(Visited 38 times, 2 visits today)

Komentari