Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Video: Preminuo Bobby Rodgers – član The Miracles

04.03.2013. Domagoj Puškarić
Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Član legendarnih The Miracles preminuo je u svojem domu u 73. godini u nedjeljno jutro.

Bobby Rodgers, punim imenom Robert E. Rodgers, rođen je 19. veljače 1940. u Detroitu. Istog tog dana rođen je i njegov budući kolega iz benda, pjevač Smokey Robinson. Sastav je osnovan 1955. kao The Five Chimes, ali je nakon par godina ime promijenjeno u The Miracles. Rodgers se sastavu pridružio 1956., a izašao je iz njega tek 2011. zbog bolesti.

Smokey Robinson & The Miracles je prvi sastav Motown Recordsa koji je  prodao preko milijun primjeraka nosača zvuka. Učinili su to s pjesmom “Shop Around” 1960. To je bio početak uspješne karijere kroz koju su izdali na desetke hitova koji su redovito bili na vrhovima glazbenih ljestvica.

Smokey Robison je 1972. napustio The Miracles, a na njegovo mjesto je došao Billy Griffin. Iako promjena pjevača mnogim sastavima predstavlja početak silazne putanje, The Miracles su nastavili nizati hitove i potvrditi status “Motown soul supergroup”.

Smokey Robinson je 1987. godine uvršten u Rock and Roll Hall Of Fame što je potaknulo mnoga negodovanja jer uz njega nisu uvršteni The Miracles. Srećom, nepravda je ispravljena 2012. To je ujedno bio prvi put da je u Kuću slavnih uvršten sastav pratećih vokala, što su zapravo The Miracles bili.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Komentari