Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Video: Prvi trailer za dokumentarac o J. D. Salingeru Shanea Salerna!

14.06.2013. Ivana Belošević
Foto: Facebook.com / J. D. Salinger

Foto: Facebook.com / J. D. Salinger

Weinstein kompanija objavila je prvi trailer za nadolazeći dokumentarac o američkom romanopiscu i pripovjedaču, Jeromeu Davidu Salingeru (Lovac u žitu, Visoko podignite krovnu gredu, tesari, Franny i Zooey). Film je pao u ruke scenaristu Shaneu Salernu (Armageddon, Shaft, Savages,  Alien vs Predator) pa mnogi, osim uzbuđenosti zbog dokumentarnog filma o onome koji je postavio temelje prozi u trapericama, strahuju kako će se SF i akcijski redatelj izgubiti u ovome žanru.

Dokumentarac sadrži velik broj intervjua, još neobjavljenih snimki i fotografija, a pokušava dočarati svijet nadarenog i još više progonjenog pojedinca – njegovo odrastanje, metode rada, brakove, ožiljke koje je na njemu ostavio Drugi svjetski rat te tajne koje je ostavio nakon smrti. Uključuje razgovore s oko 150 ljudi, uključujući Salingerove prijatelje i kolege koji nikada prije nisu davali izjave o njemu.
Između ostalih, kao sugovornici se pojavljuju Edward Norton, John Cusack, Martin Sheen,  Danny DeVito i John Guare.

Završit ću posljednjom rečenicom trailera, parafrazom Georgea Orwella:„Writing a book is a horrible, exhausting struggle. One would never undertake such a thing if one were not driven by some demon. And he had demons.“

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari