Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Video: Prvi trailer za dokumentarac o J. D. Salingeru Shanea Salerna!

14.06.2013. Ivana BeloševićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Facebook.com / J. D. Salinger

Foto: Facebook.com / J. D. Salinger

Weinstein kompanija objavila je prvi trailer za nadolazeći dokumentarac o američkom romanopiscu i pripovjedaču, Jeromeu Davidu Salingeru (Lovac u žitu, Visoko podignite krovnu gredu, tesari, Franny i Zooey). Film je pao u ruke scenaristu Shaneu Salernu (Armageddon, Shaft, Savages,  Alien vs Predator) pa mnogi, osim uzbuđenosti zbog dokumentarnog filma o onome koji je postavio temelje prozi u trapericama, strahuju kako će se SF i akcijski redatelj izgubiti u ovome žanru.

Dokumentarac sadrži velik broj intervjua, još neobjavljenih snimki i fotografija, a pokušava dočarati svijet nadarenog i još više progonjenog pojedinca – njegovo odrastanje, metode rada, brakove, ožiljke koje je na njemu ostavio Drugi svjetski rat te tajne koje je ostavio nakon smrti. Uključuje razgovore s oko 150 ljudi, uključujući Salingerove prijatelje i kolege koji nikada prije nisu davali izjave o njemu.
Između ostalih, kao sugovornici se pojavljuju Edward Norton, John Cusack, Martin Sheen,  Danny DeVito i John Guare.

Završit ću posljednjom rečenicom trailera, parafrazom Georgea Orwella:„Writing a book is a horrible, exhausting struggle. One would never undertake such a thing if one were not driven by some demon. And he had demons.“

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari