Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Video: Red Tails bolji od Tarantinovog Djanga i Denzelovog Flighta!

02.02.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/RedTails

Foto: facebook.com/RedTails

Iznenađujuće, vrlo iznenađujuće film Red Tails osvojio je glavnu i pobjedničku nagradu na festivalu Image Awards udruge NAACP-a.

Film koji je napravljen u produkciji filmske kuće Georgea Lucasa, a kod publike i kod kritike primljen je jako loše te je dobio jako loše ocjene i ima minornu zaradu uz fijasko u kinima, uspio je na NAACP-ovim Image Awardsima dobiti prvu nagradu ispred nekih filmova nominiranih za Oscare.

Tako je Red Tails, film o crnačkoj eskadrili Američke ratne mornarice u Drugom svjetskom ratu, potukao konkurenciju u kojoj se našao, a u kojoj su bili i Django Unchained Quentina Tarantina, i Beasts of the Southern Wild Benha Zeitlina, i primjerice Flight Roberta Zemeckisa s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi.

Foto: facebook.com/FlightMovie

Foto: facebook.com/FlightMovie

Nagrada je ipak veliko priznanje za Georgea Lucasa i njegovu produkciju, premda se već odavno zna da Lucas i njegova ekipa znaju odlično raditi na fotografiji. Međutim, teško da je netko očekivao da bi generalno gledano ispodprosječni film Red Tails u nečemu mogao poraziti Djanga ili Flight, filmove koji ciljaju i pretendiraju na Oscare u svim mogućim kategorijama u kojima su nominirani.

Ipak, da filmovi nominirani za Oscara ne bi bili potpuni gubitnici na NAACP-ovim nagradama pobrinuli su se – glumci. Denzel Washington je apsolutno zasluženo dobio nagradu za najboljeg glumca u Flightu, a Samuel L. Jackson i Kerry Washington su najbolje sporedne uloge u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok valja istaknuti i da je francuski film The Intouchables najbolji strani film, a Beasts of the Southern Wild najbolji je u konkurenciji neovisnih igranih filmova.

Lista dobitnika NCAAP Image Awardsa:

Best Motion Picture
“Red Tails”

Best Actor in a Motion Picture
Denzel Washington, “Flight”

Best Actress in a Motion Picture
Viola Davis, “Won’t Back Down”

Best Supporting Actor in a Motion Picture
Samuel L. Jackson, “Django Unchained”

Best Supporting Actress in a Motion Picture
Kerry Washington, “Django Unchained”

Writing in a Motion Picture (Theatrical or Television)
“Abducted: The Carlina White Story”

Best Independent Motion Picture
“Beasts of the Southern Wild”

Best International Motion Picture
“The Intouchables”

Best Documentary (Theatrical or Television)
“On the Shoulders of Giants: The Story of the Greatest Team You’ve Never Heard Of”

Komentari