Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Video: Red Tails bolji od Tarantinovog Djanga i Denzelovog Flighta!

02.02.2013. Ivan DominikVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/RedTails

Foto: facebook.com/RedTails

Iznenađujuće, vrlo iznenađujuće film Red Tails osvojio je glavnu i pobjedničku nagradu na festivalu Image Awards udruge NAACP-a.

Film koji je napravljen u produkciji filmske kuće Georgea Lucasa, a kod publike i kod kritike primljen je jako loše te je dobio jako loše ocjene i ima minornu zaradu uz fijasko u kinima, uspio je na NAACP-ovim Image Awardsima dobiti prvu nagradu ispred nekih filmova nominiranih za Oscare.

Tako je Red Tails, film o crnačkoj eskadrili Američke ratne mornarice u Drugom svjetskom ratu, potukao konkurenciju u kojoj se našao, a u kojoj su bili i Django Unchained Quentina Tarantina, i Beasts of the Southern Wild Benha Zeitlina, i primjerice Flight Roberta Zemeckisa s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi.

Foto: facebook.com/FlightMovie

Foto: facebook.com/FlightMovie

Nagrada je ipak veliko priznanje za Georgea Lucasa i njegovu produkciju, premda se već odavno zna da Lucas i njegova ekipa znaju odlično raditi na fotografiji. Međutim, teško da je netko očekivao da bi generalno gledano ispodprosječni film Red Tails u nečemu mogao poraziti Djanga ili Flight, filmove koji ciljaju i pretendiraju na Oscare u svim mogućim kategorijama u kojima su nominirani.

Ipak, da filmovi nominirani za Oscara ne bi bili potpuni gubitnici na NAACP-ovim nagradama pobrinuli su se – glumci. Denzel Washington je apsolutno zasluženo dobio nagradu za najboljeg glumca u Flightu, a Samuel L. Jackson i Kerry Washington su najbolje sporedne uloge u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok valja istaknuti i da je francuski film The Intouchables najbolji strani film, a Beasts of the Southern Wild najbolji je u konkurenciji neovisnih igranih filmova.

Lista dobitnika NCAAP Image Awardsa:

Best Motion Picture
“Red Tails”

Best Actor in a Motion Picture
Denzel Washington, “Flight”

Best Actress in a Motion Picture
Viola Davis, “Won’t Back Down”

Best Supporting Actor in a Motion Picture
Samuel L. Jackson, “Django Unchained”

Best Supporting Actress in a Motion Picture
Kerry Washington, “Django Unchained”

Writing in a Motion Picture (Theatrical or Television)
“Abducted: The Carlina White Story”

Best Independent Motion Picture
“Beasts of the Southern Wild”

Best International Motion Picture
“The Intouchables”

Best Documentary (Theatrical or Television)
“On the Shoulders of Giants: The Story of the Greatest Team You’ve Never Heard Of”

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari