Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Film

Stigao prvi službeni trailer za dokumentarac o filmu The Shining Stanleyja Kubricka!

09.02.2013. Ivan DominikVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: filmofilia.com

Foto: filmofilia.com

Stigao je prvi službeni cjeloviti trailer za dokumentarni film Room 237, koji je rađen prema uspješnom i kultnom filmu legendarnog Stanleyja Kubricka, The Shining ili na hrvatskom – Isijavanje. Dokumentarac Room 237, koji je režirao Rodney Ascher, najavljen je kao najbolji dokumentarni film ne samo 2012., nego posljednjih godina uopće, a obrađuje temu teorija zavjere, subliminalnih poruka i simbola iz Kubrickovog Shininga.

Jer, iako je od jednog od najboljih filma svih vremena, kultnog ostvarenja koje je postavilo temelje za moderne horore, te po mnogima najboljeg i najstrašnijeg filma toga žanra svih vremena, prošlo već više od 30 godina, još uvijek nisu razumljive sve poruke i stvari koje Kubrick prenosi svojim djelom. Stoga se smatra kako je baš Ascher uspio dokučiti Kubrickov Shining “do kraja” ili barem u nekim dijelovima.

Konačno pušteni trailer pokazuje najpoznatiju i kultnu scenu iz Shininga s krvlju koja kao rijeka počinje šikljati iz dizala, samo što se umjesto dizala u traileru ovog dokumentarca nalazi – VHS uređaj.

Film je već sada jako hvaljen od kritike i nazivan fantastičnim i fascinantnim, a već je dulje vrijeme poznato kako s ograničenom distribucijom po nekim kino dvoranama kreće 29. ožujka ove godine, s tim da će biti dostupan i na iTunes VOD-u. Dokumentarac koji secira jednu od najuspješnijih uloga velikog Jacka Nicholsona tijekom 2012. godine doživio je i objave prvog teaser trailera te nekoliko postera, a prikazan je i na mnogim festivalima gdje je oduševio publiku i kritiku.

Primjerice, prikazivan je i u Cannesu, Torontu, New York Film Festivalu, Fantastic Festu, a službenu je premijeru imao na Sundanceu. U djelu je sadržano mnoštvo fotografija sa snimanja Shininga i iz samog filma, kao i mnogo dijelova iz izvornog Kubrickova djela. Također, ima i mnogo isječaka iz drugih Kubrickovih filmova te poznatih zvukova i glazbe iz Isijavanja, a više o samom dokumentarcu koji dolazi ovog proljeća možete saznati ovdje.


Kultna scena iz Shininga

Prvi teaser trailer:

Službeni poster:

ROOM-237-Poster-535x792

Foto: filmofilia.com

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari