Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Stigao prvi službeni trailer za dokumentarac o filmu The Shining Stanleyja Kubricka!

09.02.2013. Ivan Dominik
Foto: filmofilia.com

Foto: filmofilia.com

Stigao je prvi službeni cjeloviti trailer za dokumentarni film Room 237, koji je rađen prema uspješnom i kultnom filmu legendarnog Stanleyja Kubricka, The Shining ili na hrvatskom – Isijavanje. Dokumentarac Room 237, koji je režirao Rodney Ascher, najavljen je kao najbolji dokumentarni film ne samo 2012., nego posljednjih godina uopće, a obrađuje temu teorija zavjere, subliminalnih poruka i simbola iz Kubrickovog Shininga.

Jer, iako je od jednog od najboljih filma svih vremena, kultnog ostvarenja koje je postavilo temelje za moderne horore, te po mnogima najboljeg i najstrašnijeg filma toga žanra svih vremena, prošlo već više od 30 godina, još uvijek nisu razumljive sve poruke i stvari koje Kubrick prenosi svojim djelom. Stoga se smatra kako je baš Ascher uspio dokučiti Kubrickov Shining “do kraja” ili barem u nekim dijelovima.

Konačno pušteni trailer pokazuje najpoznatiju i kultnu scenu iz Shininga s krvlju koja kao rijeka počinje šikljati iz dizala, samo što se umjesto dizala u traileru ovog dokumentarca nalazi – VHS uređaj.

Film je već sada jako hvaljen od kritike i nazivan fantastičnim i fascinantnim, a već je dulje vrijeme poznato kako s ograničenom distribucijom po nekim kino dvoranama kreće 29. ožujka ove godine, s tim da će biti dostupan i na iTunes VOD-u. Dokumentarac koji secira jednu od najuspješnijih uloga velikog Jacka Nicholsona tijekom 2012. godine doživio je i objave prvog teaser trailera te nekoliko postera, a prikazan je i na mnogim festivalima gdje je oduševio publiku i kritiku.

Primjerice, prikazivan je i u Cannesu, Torontu, New York Film Festivalu, Fantastic Festu, a službenu je premijeru imao na Sundanceu. U djelu je sadržano mnoštvo fotografija sa snimanja Shininga i iz samog filma, kao i mnogo dijelova iz izvornog Kubrickova djela. Također, ima i mnogo isječaka iz drugih Kubrickovih filmova te poznatih zvukova i glazbe iz Isijavanja, a više o samom dokumentarcu koji dolazi ovog proljeća možete saznati ovdje.


Kultna scena iz Shininga

Prvi teaser trailer:

Službeni poster:

ROOM-237-Poster-535x792

Foto: filmofilia.com

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari