Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Video: The XX objavili pjesmu „Together“ kao službeni soundtrack The Great Gatsbyja!

25.04.2013. Ivana Belošević
foto: www.huhmagazine.co.uk

foto: www.huhmagazine.co.uk

Članovi engleskog indie pop banda, The XX, napisali su pjesmu naslova „Together“, isključivo za potrebe filma Baza Luhrmanna, The Great Gatsby. Iako još nije u prodavaonicama gdje dolazi 7. svibnja, uploadana je na Youtube te ju možete poslušati u cijelosti. U svom stilu, The XX su lagani i nostalgični, a spomenuta pjesma zvuči pomalo zlokobno te je prilagođena filmu.

Luhrmannovi filmovi poznati su po originalnoj glazbi i nije teško zamisliti gore spomenutu skladbu ukomponiranu u film. Ipak, pomalo je zabrinjavajuće to što se vijesti o Gatsbyju gotovo uvijek tiču glazbe i glazbenika koji će pridonijeti listi pjesama za film. Možda je sumnja neopravdana i o DiCapriju se ne piše previše kako bi se zadržao faktor iznenađenja. Saznat ćemo 10. Svibnja, na otvorenju Filmskog Festivala u Cannesu.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari