Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Video: The XX objavili pjesmu „Together“ kao službeni soundtrack The Great Gatsbyja!

25.04.2013. Ivana Belošević
foto: www.huhmagazine.co.uk

foto: www.huhmagazine.co.uk

Članovi engleskog indie pop banda, The XX, napisali su pjesmu naslova „Together“, isključivo za potrebe filma Baza Luhrmanna, The Great Gatsby. Iako još nije u prodavaonicama gdje dolazi 7. svibnja, uploadana je na Youtube te ju možete poslušati u cijelosti. U svom stilu, The XX su lagani i nostalgični, a spomenuta pjesma zvuči pomalo zlokobno te je prilagođena filmu.

Luhrmannovi filmovi poznati su po originalnoj glazbi i nije teško zamisliti gore spomenutu skladbu ukomponiranu u film. Ipak, pomalo je zabrinjavajuće to što se vijesti o Gatsbyju gotovo uvijek tiču glazbe i glazbenika koji će pridonijeti listi pjesama za film. Možda je sumnja neopravdana i o DiCapriju se ne piše previše kako bi se zadržao faktor iznenađenja. Saznat ćemo 10. Svibnja, na otvorenju Filmskog Festivala u Cannesu.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari