Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Tommy Lee Jones odlučuje o sudbini cara Hirohita

18.01.2013. Juro Barukčić

Foto: Facebook.com/Emperor

Nakon superiorne izvedbe u Lincolnu, koja mu je priskrbila razne nominacije za najbolju sporednu ulogu, oskarovac Tommy Lee Jones utjelovit će generala Douglasa MacArtura u filmu Emperor. U ovoj ratnoj priči pridružuje mu se i zvijezda serije Lost, Matthew Fox, te Eriko Hatsuni. Sudeći po traileru, bit će dobrih akcijskih scena, a možda i ratnih flashbackova.

Radnja je smještena u vrijeme nakon drugog svjetskog rata, točnije nakon kapitulacije Japana. General MacArthur postaje de facto vladar Japana, te je na njemu da donese odluku o caru Hirohitu koji je miljenik svog naroda, ali proglašen potencijalnim ratnim zločincem. Stoga unajmljuje stručnjaka za japansku kulturu, generala Bonnera Fellersa (Matthew Fox), da istraži zločine japanskog cara, kako bi ga argumentirano mogao kazniti. Međutim, u Fellersu jača sumnja da situacija nije baš crno-bijela.

Emperor u kina stiže 8. ožujka.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari