Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Video: Trailer za film Filth i James McAvoy na kakvog nismo navikli

09.06.2013. Paula Bračko
Foto: thecrosbypress.com

Foto: thecrosbypress.com

Ako ste voljeli Trainspotting, onda evo nečeg baš za vas. Nova filmska adaptacija romana Filth, autora Irvinea Welsha, s Jamesom McAvoyjem u glavnoj ulozi puno obećava. Divlji, bipolarni, manijak opsjednut seksom, alkoholičar, drogeraš i uz to – policajac. Zahtjevna uloga, ali barem prema onome što je vidljivo iz trailera, James McAvoy je uspio shvatiti srž svog lika i dostojno ga prikazati.

Redatelj ove krimi-komedije je Jon S. Baird (Green Street Hooligans, Cass), a glumačku ekipu čine Jamie Bell, Kate Dickie, Eddie Marsan i Imogen Poots. Film izlazi ove jeseni, iako još nije poznat datum kada ćemo ga moći vidjeti u hrvatskim kinima.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Komentari