Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Video: “Zagonetni dječak” u kinima od 28. veljače

26.02.2013. Ziher.hr
Foto: zagonetnidjecak.hr

Foto: zagonetnidjecak.hr

Koko, junak romana Ivana Kušana čije su pustolovine obilježile lektire i djetinjstva svih generacija, od ovoga tjedna dobiva novu filmsku ekranizaciju. Zagonetni dječak u režiji Dražena Žarkovića premijerno je prikazan jučer, 26. veljače u multipleksu CineStar Zagreb, a u redovnu distribuciju kreće od četvrtka, 28. veljače.

> Intervju – Dražen Žarković: “Uvijek kažu da su dječji film ili komedija ono što bi moglo vratiti publiku u hrvatska kina“

Nakon što je filmska inačica popularnog dječjeg romana Koko i duhovi Ivana Kušana osvojila srca nove generacije gledatelja, u kina stiže nova ekranizacija književnih pustolovina dječaka Koka, koji se ovoga puta našao pred novim izazovom. Zagonetni dječak film je o grupi četrnaestogodišnjaka koji rješavaju misterij i u isto vrijeme otkrivaju što znači biti odrastao. Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i željan je avanture. U školi, pažnju dječaka privlači novi, zagonetni učenik koji se čudno ponaša. Zajedno s prijateljicom iz škole, Marijanom, kreću u avanturu na kraju koje će se otkriti pomno čuvana tajna novog učenika. Ipak, pokazat će se da odgonetanje zagonetki nije baš igra i da je rješenje mnogo strašnije nego što su isprva mislili.

Toma Budanko u filmu Zagonetni dječak

U ulozi Koka našao se Antonio Parač, a ostatak glumačke ekipe čine Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta i Kristian Bonačić. Redatelj filma je Dražen Žarković, scenarij je napisala Hana Jušić, direktor fotografije je Mario Sablić, montažer je Slaven Zečević, a autor glazbe je Dinko Appelt. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz produkcijske tvrtke Kinorama, a film je koproducirala Hrvatska radiotelevizija (HRT).

(Visited 247 times, 1 visits today)

Komentari