Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

‘Vidimo se za tri godine na otvorenju Muzeja filma’

29.07.2014. Kristina Vrdoljak
Foto: facebook. com

Foto: facebook. com

Otvorenje izložbe ‘Grad filma – tvornica snova’ u Muzeju grada Zagreba zasjenilo je veliko obećanje zagrebačkog gradonačelnika.

‘Zašto ne bismo napravili mjesto gdje će se promicati slava hrvatskog filma’.

Uistinu, zašto ne bismo. Autorica izložbe Vesna Leiner podsjetila je na suživot Zagreba i filma još od 1896. i prve projekcije u zgradi “Kola” . U razdoblju prvih filmskih projekcija za Berlinom i Parizom, kaskali smo samo nekoliko mjeseci prije nego što smo postali relevantno mjesto za prikaz ‘pokrenih slika’.  Zahvaljujući Jadran filmu, ovdje je snimano puno filmova. Mogao je zadovoljiti razne potrebe filmaša, tako da je od sredine pedesetih do osamdesetih bio je i središte filmske industrije u srednjoj Europi.

Prethodno sam se krivo izrazila. Reći da je obećanje zasjenilo izložbu bilo je potpuno krivo. Zapravo, ono je samo dodatno ovjekovječilo ovu inicijativu za poticanje kolektivne svijesti o važnosti naše filmske povijesti koju je koautor izložbe Daniel Rafaelić istaknuo kao odsutnu, ustvrdivši da je izložba prvi korak ka promjeni.

Ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić zaželio je da se izložbom potaknu razmišljanja o osnivanju muzeja, a odgovor je stigao brzo, stoga se nadam da će jednako brzo stići i ostvarivanje te zamisli.

Postav o razvoju filmske industrije u glavnom gradu Hrvatske obuhvaća niz fotografija, plakata, dokumenata, nagrada, rekvizita i primjeraka stare filmske tehnologije. Zvuči kao postavljanje temelja.

Komentari