Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Vinkovci rockaju u Ribnjaku: Novi dvodnevni glazbeno-književni festival

26.02.2014. Ziher.hr

Dizajn: Sonja Racanović

Na press konferenciji održanoj paralelno u Vinkovcima i Zagrebu predstavljen je dvodnevni program ”Vinkovci rockaju”, koji će okupiti 11 aktualnih vinkovačkih rock bendova, četiri književnika te četiri strip crtača.

Na konfereneciji održanoj u Zagrebu u Rock Klubu Ribnjak, Vinkovci Rockaju predstavili su Punčka Lucija Ivšić, strip umjetnik Miron Milić i književnik Gordan Nuhanović.

Vinkovci Rockaju u Vinkovcima u caffe baru Walkow predstavili su strip umjetnik, član Septice i dizajner logotipa Vinkovci Rockaju Dubravko Mataković, književnik i član The Karambola Vladimir Bakarić te bend Green Shade.

Foto: Mislav Merz

Foto: Mislav Merz

Program je organizirala skupina mladih vinkovačkih entuzijasta s ciljem da zagrebačkoj publici po prvi put predstave velik broj novih, perspektivnih vinkovačkih rock bendova te da istovremeno povežu vinkovačke umjetnike sa zagrebačkim kolegama u smislu poticanja buduće suradnje.

U petak, 14. ožujka, u 19 sati publici će se predstaviti dio bogate vinkovačke književne scene: Gordan Nuhanović, autor romana Agenti kulture i Šale su ostale kod kuće; Vladimir Bakarić, nezaobilazno ime suvremene hrvatske dječje književnosti; Pajo Pakšu, guru stripa i bloga, obožavatelj vinkovačke rock scene i autor zbirke kratkih priča Welcome Shit Pack te Marija Renić, novinarka i autorica knjige Poljubac na raskrižju.

U subotu, 15. ožujka, u 19 sati predstavljaju se etablirani hrvatski crtači stripova, redom vinkovčani: Dubravko Mataković, ujedno i član grupe Septica te ruka koji stoji iza logtipa  Vinkovci Rockaju; Krešimir Zimonić, autor kultnog stripa Zlatka; Nenad Barinić, umjetnički direktor Salona Stripa te Miron Milić, čije su stvaralaštvo kritičari prozvali hrvatskim haiku stripom. Ovu priliku iskoristit ćemo i kao najavu Salona Stripa, bijenalne manifestacije hrvatskog strip stvaralaštva.

Za glazbenu podlogu zadužene su ujedinjene vinkovačke rock snage – popularne Punčke koje će na koncertu izvesti stvari s novog hit albuma ”Sunčano s povremenom naoblakom”, kultni bend Septica, kojem je krajem prošle godine izašao novi album ”Klub usamljenih srdaca narednika Pedera” te po prvi put nakon poduže pauze Pogreb X (bend Satana Panonskog), koji će svirati baš za Vinkovci Rockaju. Tu su još i vinkovački pioniri The Karambol koji upravo promoviraju novi singl Čudne njuške i Harp Explosion – iznimno cijenjeni i aktivni usnoharmonikaš, najnoviji član kultne grupe Disciplin A Kitschme. Electric Žarea ne treba posebno predstavljati, dovoljno je za reći da ovdje dolaze na vrhuncu snage.

Osim njih, po prvi puta će se predstaviti pet mladih rock bendova koji su i lajtmotiv ove manifestacije, a od kojih očekujemo da očuvaju reputaciju Vinkovaca kao Grada rocka. Nastupaju Green Shade, koji oduševljava na svim dosad odrađenim koncertima; Neću Žvake ‘Oću Kusur, trenutačno najperspektivniji rock izvozni proizvod iz Vinkovaca; mladi rockeri koji puno obećavaju Fectum; indie rockeri Štajgajs te nenadano nastali rock bend Nenad.

Tjedan dana prije glavnog programa, 6. ožujka biti će otvorena izložba fotografija Fotokluba Vinkovci u Rock klubu Ribnjak kao najava glavnog programa s temom koncerata vinkovačkih rock bendova. Na otvorenje izložbe u Zagrebu će doći predstavnici Fotokluba.

Ostale informacije možete pronaći na službenom Facebook eventu. Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Vinkovci, Grad Zagreb, Vukovarsko-srijemska županija i Turistička zajednica Vinkovaca.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Komentari