Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Vizart

Vodič kroz Device_Art 5.015

20.09.2015. Ana-marija SeverFoto: Press/ Magalie Fonteneau

U četvrtak, 24. rujna u 20 sati u Galeriji Klovićevi dvori i na Platou Gradec otvara se peti po redu Device_art festival.

Inspiriran kanadskom novomedijskom scenom, ovogodišnji Device_art 5.015 otkriva nove dimenzije zvuka i naprava te pokreta i prostora kroz međunarodnu izložbu, predavanja, radionice i performanse.

Festival započinje predavanjem “Inferno i perfomativnost u robotičkoj umjetnosti” Billa Vorna na Fakultetu elektronike i računarstva u 17 sati, a na samom otvorenju, u 20,30, na Platou Gradec očekuje nas Nataliye Petkove i njezina “La mariee remise a nu par le binaire” (Nevjesta, ponovo skinuta do gola binarno). Ova kanadska multidisiciplinarna umjetnica bugarskog podrijetla stvara mutirani kodirani govor podvrgavajući svoje tijelo robotičkoj strukturi koja preuzima ljudski glasovni sustav.

Od 23 sata u atriju Galerije Klovićevi dvori u sklopu after partya nastupaju Banana Zvuk, splitski soundsystem kojeg čine DJ Luka i MC selektor Yuri.

Niz predavanja nastavlja se u petak, 25. rujna u 11 sati na Akademiji likovnih umjetnosti uz Davida Rokebyja i “Računalo kao filozofska proteza”, a u sklopu Gričevanja će na Gradecu u 21,30 koncert održati zagrebački Baden-Baden.

U subotu i nedjelju, 26. i 27. rujna u 20,30 očekuje nas dijabolični spektakl “Inferno” Billa Vorna i Louis-Philippea Demersa. Riječ je o robotičkom performansu nadahnutom Danteovom Božanstvenom komedijom koji krugove pakla koristi kao umjetnički ovir za strukturiranje dijelova performansa kako bi se i sam doživljaj gledatelja odvijao na nekoliko razina, stimulirajući sva osjetila.

Drugi blok performansa i predavanja obilježit će digitalni audio-vizualni podražaji koje će “City Sonic miksom” u četvrtak, 1. listopada u 20 sati otvoriti Paradise Now. Ovaj će performer, sljedećeg dana u 11 sati na Akademiji likovnih umjetnosti održati predavanje o poznatoj belgijskoj organizaciji Transcultures podnaslovljen “Iskustvo s digitalnom umjetnošću i umjetnošću zvuka“.

U subotu, 3. listopada u 20 sati, Myriam Bleau na performansu “Soft Revolvers” zavrtit će atmosferu hip hop i dance ritmovima.

Eksperimentiranje zvukom pomoću raznih naprava rezervirano je i za radionički program. Radionice Erin Gee “Neobični teremin” u subotu, 26. rujna u 17 sati i Mladena Tomića “Oblik zvuka” u subotu, 3. listopada u 17 sati posvećene su djeci, dok će se Radiona.org pobrinuti za one malo veće na dvodnevnoj vikend radionici “Synthomir” 3. i 4. listopada od 14 sati.

Komentari