Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Film

Vodimo vas na film “Moja ljubavna priča” u kino Europa

24.09.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/thebigsickmovie/

U utorak, 26. rujna, u 19 sati održat će se projekcija romantične komedije Moja ljubavna priča (The Big Sick) u zagrebačkom kinu Europa. Ovaj film relativno je osvježenje u žanru i dobitnik je nekoliko nagrada na svjetski priznatim festivalima. Najzaslužniji za nagrade svakako je redatelj Michael Showalter koji je stvorio poprilično nekonvencionalan narativ prema nekim pravilima koja do nedavno nisu vrijedila.

Glavni glumac Kumail Nanjiani zvijezda je izvrsne TV serije Silicijska dolina, ali malo tko zna njegovu životnu, odnosno bračnu priču. A tu priču odlučio je ispričati baš u Mojoj ljubavnoj priči koju su američki kritičari nazvali ovogodišnjom najpametnijom romantičnom komedijom. On je rođen u Pakistanu, a u Americi upoznaje djevojku svojih snova, ali ona nije Pakistanka već Amerikanka. To ne može reći svojim roditeljima jer mu oni spremaju tradicionalno vjenčanje s djevojkom iz Pakistana koju su oni odabrali.

Naš kritičar pogledao je film prije redovne kino distribucije i pronašao je samo riječi hvale: “The Big Sick već sada dobiva status filma koji će preporoditi usnuli žanr romantičnih komedija. Hoće li se to dogoditi ili ne, pokazat će vrijeme, no činjenica je da će ovaj film kod gledatelja pobuditi osjećaj empatije, povezanosti; i tuge i sreće. A to je ono čime se odlikuju kvalitetni filmovi. Bez pretencioznosti i pametovanja, The Big Sick je prizeman film koji pokazuje da je filmska priča ipak moguća i u stvarnosti.”

Ziher je u suradnju s Discovery Filmom i Kino Europa pripremio 2×2 ulaznice za navedeni termin (utorak, 26. rujna u 19 sati). Ulaznice možete osvojiti tako da u komentaru ispod Facebook objave odgovorite na pitanje: “Tko je redatelj filma Moja ljubavna priča?“. Dobitnike objavljujemo u ponedjeljak, 25. rujna, u podne!

 

Komentari