Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Vodimo vas na koncert Erica Chenauxa u sklopu ZEZ Festivala

13.04.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/pg/Eric-Chenaux
Vrijeme čitanja: 2 minute

ZEZ Festival nastavak je višegodišnjeg koncertnog programa ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) koji iza sebe broji preko 40 koncerata u pet godina održavanja. Prvi ZEZ Festival održat će se od 16. do 22. travnja u KSET-u. ZEZ Festival objedinit će nekoliko koncerata nekih od najbitnijih imena domaće i svjetske eksperimentalne scene, izložbu zvuka na kojoj će izlagati mladi i neafirmirani umjetnici koji koriste zvuk kao mediji ili tematiku svog umjetničkog djelovanja, te predavanja i radionice o aspektima slušanja i stvaranja glazbe. ZEZ Festival teži staviti primarni naglasak na kulturu otvorenog slušanja, kreativnosti i znatiželje.

Festival će zaključiti neuobičajeno nježni zvukovi, kao protuteža žestokom otvorenju. U nedjelju, 22. travnja nastupit će avant-folk glazbenik Eric Chenaux. Ovaj kanadski gitarist svirački lomi tradiciju blues, jazz i folk balada, dok ih prekriva utješno melodičnim, toplim vokalom. Njegov treći album “Slowly Paradise” objavljen za kanadski Constellation Records (Godspeed You! Black Emperor, Matana Roberts, Jerusalem In My Heart) zaradio je hvalospjeve kritike te ga doveo i na naslovnicu uglednog časopisa The Wire.

Chenaux je godinama bio sastavni dio DIY i eksperimentalne scene u Torontu, počevši od lokalnih post-punk legendi Phleg Campa i Lifelikeweeds. S vremenom je iz te glazbene tradicije njegov izričaj evoluirao u tehnički zahtjevnu virtuoznost na “ukopčanoj” akustičnoj gitari. Jedinstven način na koji suprotstavlja improvizaciju i strukturu obogaćen je baršunastim glasom i ljubavnim tematikama lišenim ciničnosti. Kontrast zaigrane gitare i poznatih vokalnih melodija daje svježu energiju istrošenom pojmu ljubavnih pjesama.

Cijena pojedinačne ulaznice je 60 kn u pretprodaji, 80 kn na dan koncerta. Festivalske ulaznice možete nabaviti u KSET-u (Unska 3) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18) za 140 kn do 25. 3., a zatim će koštati 160kn. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu koju biste željeli povesti sa sobom. Dobitnike objavljujemo u nedjelju, 15. travnja u večernjim satima.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari