Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Nagrade

Vodimo vas na predstavu “Noćni život” u ZKM

01.10.2017. Ziher.hrFoto: Marko Ercegović / zekaem.hr

Prošlu sezonu Zagrebačkog kazališta mladih obilježile su predstave “Črna mati zemla” Kristiana Novaka i “Noćni život” Ivana Vidića. Nakon kultnog “Zagrebačkog pentagrama”, Paolo Magelli vratio se prošle godine u ZKM kako bi režirao Vidićevu dramu o revoluciji koju njeni protagonisti pretvaraju u parodiju.

U “Noćnom životu” grupa nezadovoljnika – petnaest protagonista ove predstave – zauzima gradski trg i na njemu podiže barikade. Tih petnaest je isprva pobunjena masa, ali isto tako i grupa individualaca od kojih svaki ima svoj interes zbog čega nikada neće zaživjeti ideja zajedništva. Revolucionari se brzo pretvaraju u reakcionare kada su njihovi interesi u pitanju pa kad padne noć oni postaju grupa sebičnih lopova koji razvlače istu barikadu da bi stvari jeftino prodali.

Predstava “Noćni život” ove je godine gostovala na festivalu hrvatske drame Marulićevi dani u Splitu, na Danima satire te na Drama festivalu u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani, a početkom listopada igrat će na međunarodnom festivalu MESS u Sarajevu. Drama Ivana Vidića nagrađena je 3. nagradom za dramski tekst Marin Drić 2014. godine. U predstavi glume Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Urša Rauklar, Doris Šarić Kukuljica, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola, Milivoj Beader, Sreten Mokrović i Zoran Čubrilo.

“Noćni život” igra idućeg tjedna, 3. i 4. listopada u 20 sati u ZKM-u. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za obje izvedbe. Ako želite pogledati “Noćni život” pronađite ovu objavu na Ziherovoj Facebook stranici te u komentaru napišite kojeg datuma želite pogledati predstavu i tagirajte osobu koju biste poveli u ZKM. Dobitnike objavljujemo u ponedjeljak, 2. listopada, u poslijepodnevnim satima.

(Visited 237 times, 1 visits today)

Komentari