Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Nagrade

Vodimo vas na premijerni koncert High5 u Splitu

13.04.2015. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Što su u stanju pripremiti dečki iz kolektiva High5 mnogi su imali prilike vidjeti u zagrebačkoj Tvornici kulture, kada je fantastična petorka uz pomoć gostiju iz bande napunila Veliki pogon i priušila koncert za pamćenje. Iako je High5 svježe ime na sceni, u kratkom su si roku priskrbili titulu trap gospodara Zagreba, a u subotu, 18. travnja, premijerno nastupaju u klubu Quasimodo u Splitu.

Sve je započelo kada su nastupili u prepunoj Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeu. Od tog uspješnog nastupa samo je godinu dana bilo potrebno da High5 postanu jedan od najboljih novih rap izvođača u Hrvatskoj, ali i regiji. U prilog tome govore nastupi koji su uslijedili. Bili su glavni izvođači na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti i festivalu “Graffiti na gradele”, a rasprodali su klubove u Osijeku, Ljubljani i Rijeci, što je rijetkost za bend koji je do tada imao samo EP izdanje. U sklopu Hip Hop Unity portala osvojili su nagrade za najbolji live act, te grupu i album godine, a njihov Žugi je dobio nagradu za MC-a godine. Kako bi potvrdili put prema samom vrhu hrvatskog rapa, vratili su se na mjesto zločina s rasprodanim samostalnim koncertom prošli vikend, u sklopu promocije prvog albuma “Schengengang”.

Od EP-a „Triestri“, preko singlova Kaj kaje, Doobie ili pak Cheez, High5 su izbacili još jedan hit Sinusi. Ukoliko ste domaći, u blizini Splita ili imate slobodan vikend, ne propuste subotnji live, bit će glasno, tvrdo i neponovljivo. Nakon nastupa High5 kolektiva, fešta se nastavlja jer s u Quasimodu ostaje ekipa zagrebačkog Yem kolektiva, mjuzu će puštati DJ Sin & Zvone Pušić (In Da Klub/Dobra Šema).

Ulaznica će iznositi 25 kuna, a pretprodaja je moguća u klubu Quasimodo. Ziher će dvoje sretnika nagraditi s dva upada na tulum opake High5 bande u splitskom klubu Quasimodo u subotu. Kako bi sudjelovali u nagradnjači, upišite svoje ime i prezime u komentare ispod članka. Nagradna igra traje do petka u podne, a dobitnike ćemo objaviti u večernjim satima 17. travnja ovdje i na Ziherovoj Facebook stranici.

Komentari