Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na predstavu “Teror tolerancije” Mirana Kurspahića

11.10.2017. Ziher.hrFoto: Damir Žižić
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Prošle godine puno je pažnje izazvala predstava “Teror tolerancije” Mirana Kurspahića. Predstava se bavi slobodom govora. “Sve teme, svi prizori i sve problematike koje otvaramo u predstavi na ovaj su ili onaj način povezani sa slobodom govora. Rosa Luxemburg je rekla da je sloboda govora besmislena ako ne znači i slobodu za onoga koji misli različito. Ako je tretiramo, a ja je doista tretiram kao ultimativni humanistički doseg, kao vrijednost koju treba znati cijeniti, ona uvijek uključuje ono suprotno, drugačije mišljenje, ona upravo postoji zbog mišljenja koje nije isto kao tvoje”, ističe Kurspahić u intervjuu.

Redatelj u predstavi koristi likove Caitlyn Jenner, Brigitte Bardot, Viktora Orbana i Johna Galliana kao primjere osoba koje je društvo osudilo zbog onoga što su rekli ili čak zbog toga što jesu. Njihovi su stavovi možda skandalozni, no sloboda govora trebala bi jamčiti da ih ipak mogu izreći. Upravo to čini “Teror tolerancije” politički izazovnom i društveno izuzetno aktualnom predstavom. Predstava ostavlja snažan dojam na gledatelja, potiče produktivnu raspravu nakon predstave, a odlične glumačke izvedbe Domagoja Jankovića, Svena Jakira, Csille Barath Bastaić, Iskre Jirsak i Mirana Kurspahića mogu vas i podosta zabaviti.

Predstava je ponovno na rasporedu Teatra &TD 13. i 14. listopada u 20 sati. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za obje izvedbe koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojim želite pogledati i napišete datum kada želite pogledati “Teror tolerancije“. Dobitnike ćemo objaviti 12. listopada u večernjim satima.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Komentari