Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Nagrade

Vodimo vas u Teatar &TD na predstavu “Teror tolerancije” Mirana Kurspahića

11.10.2017. Ziher.hrFoto: Damir Žižić

Prošle godine puno je pažnje izazvala predstava “Teror tolerancije” Mirana Kurspahića. Predstava se bavi slobodom govora. “Sve teme, svi prizori i sve problematike koje otvaramo u predstavi na ovaj su ili onaj način povezani sa slobodom govora. Rosa Luxemburg je rekla da je sloboda govora besmislena ako ne znači i slobodu za onoga koji misli različito. Ako je tretiramo, a ja je doista tretiram kao ultimativni humanistički doseg, kao vrijednost koju treba znati cijeniti, ona uvijek uključuje ono suprotno, drugačije mišljenje, ona upravo postoji zbog mišljenja koje nije isto kao tvoje”, ističe Kurspahić u intervjuu.

Redatelj u predstavi koristi likove Caitlyn Jenner, Brigitte Bardot, Viktora Orbana i Johna Galliana kao primjere osoba koje je društvo osudilo zbog onoga što su rekli ili čak zbog toga što jesu. Njihovi su stavovi možda skandalozni, no sloboda govora trebala bi jamčiti da ih ipak mogu izreći. Upravo to čini “Teror tolerancije” politički izazovnom i društveno izuzetno aktualnom predstavom. Predstava ostavlja snažan dojam na gledatelja, potiče produktivnu raspravu nakon predstave, a odlične glumačke izvedbe Domagoja Jankovića, Svena Jakira, Csille Barath Bastaić, Iskre Jirsak i Mirana Kurspahića mogu vas i podosta zabaviti.

Predstava je ponovno na rasporedu Teatra &TD 13. i 14. listopada u 20 sati. Ziher za svoje čitatelje ima 2×2 ulaznice za obje izvedbe koje možete osvojiti tako da na Ziherovoj Facebook stranici pronađete ovu objavu te u komentaru tagirate osobu s kojim želite pogledati i napišete datum kada želite pogledati “Teror tolerancije“. Dobitnike ćemo objaviti 12. listopada u večernjim satima.

Komentari