Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

War never ends quietly: Objavljen trailer filma Fury, nove Pittove ratne avanture

29.06.2014. Lucija Klarić
FOTO: totalfilm.com/ brad pitt, fury

FOTO: totalfilm.com/ brad pitt, fury

Možda jedna od najneiscrpnijih tema unutar filmske (ali i drugih) umjetnosti je rat. Od svih ratova u ljudskoj povijesti najveće je ožiljke ostavio upravo II.svjetski rat stoga ne čudi da su brojni glumci zaigrali u ambijentima te civilizacijske apokalipse. Fury, film redatelja Davida Ayera s Brad Pittom u glavnoj ulozi prati jedinicu američke vojske vodnika Wardaddya (Brad Pitt) koja se probija iza granica samog bojišta u srce nacističke vojne baze, a prvi je trailer zajedno s plakatom nedavno osvanuo i na internetu.

U vojničkoj odori i ponovno na čelnoj poziciji, Brad Pitt u novoj ulozi neodoljivo podsjeća na jednu svoju bivšu ulogu – poručnika Alda Rainea iz Inglourious Basterdsa. Ipak, bez obzira na površne sličnosti, Fury je daleko od tarantinovske zaigranosti koja krasi Basterdse. Wardaddyeva jedinica nisu nevidljivi osvetnici, oni su ljudi koji se bore i preživljavaju upravo na samome čelu. Nepokolebljivo hrabar te fokusiran kao što je bio i Aldo, ali srčaniji i realniji Wardaddy fokalizirat će tako priču koja konstantno propituje što znači rat. Kad u malobrojnu Wardaddyevu skupinu uđe i neiskusni, prestravljeni Norman Ellison (Logan Lerman) jedan Sherman tenk postaje leglo interesantnih situacija na svome putu k gotovo nemogućem cilju.

“Ideals are peaceful, history is violent” – riječi su što se prolome u traileru i čini se da najbolje reflektiraju ono o čemu je Fury. U postavi u kojoj još igraju i Michael Peña, Jon Bernthal te Shia LaBeouf, Jason Isaacs, Scott Eastwood i Xavier Samuel te njihovoj herojskoj priči koja pomalo podsjeća na onu iz filma 300 – nekolicina hrabrih pojedinaca protiv neprijateljske gomile – moći ćete uživati na jesen ove godine, najvjerojatnije u 11.mjesecu kad je zakazana premijera u SADu.

Komentari