Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Film

WGA: Sopranosi i Seinfeld najbolje serije u povijesti!

03.06.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/TheSopranos

Foto: facebook.com/TheSopranos

WGA – Američko udruženje scenarista, koje je i najrelevantnije tijelo među scenaristima u SAD-u, izabralo je tajnim glasovanjem 101 najbolju seriju u povijesti. Dvije frakcije udruženja, WGAE (East) i WGAW (West), udružile su glasove kako bi izabrali najbolje napisanu seriju koja se ikad pojavila na američkim malim ekranima.

Prvo mjesto u tom izboru, što znači da je to i najbolje napisana serija ikad, zauzela je kultna kriminalistička serija “Obitelj Soprano” (The Sopranos), dok je odmah iza, na drugo mjesto zasjeo genijalni – Seinfeld. Na trećem mjestu serija s najboljim scenarijem u povijesti našla se CBS-ova serija iz 1959. godine, The Twillight Zone, dok četvrto i peto mjesto popunjavaju također CBS-ove serije – All in the Family i legendarni M*A*S*H*.

Na šestom mjestu našla se serija The Mary Tyler Moore Show, dok je sedma hvaljena i višestruko nagrađivana moderna serija, “Momci s Madisona” (Mad Men). Osma je NBC-ev Cheers, a deveta fantastični The Wire, dok najboljih deset zatvara serija The West Wing. Zanimljivo, na 11. mjestu se tek nalaze “Simpsoni” (The Simpsons), po mnogima najbolja serija svih vremena, dok su, primjerice, “Prijatelji” (Friends) na tek 24. mjestu u izboru za najbolji scenarij.

Od masama popularnijih serija, odlično se drže danas vrlo eksponirana serija, Breaking Bad, koja drži 13. poziciju, Frasier je deset mjesta niže, odmah ispred “Prijatelja”, dok su kultne serije The X-Files i Lost tek na 26. odnosno 27. mjestu. Lista, interesantno, završava serijom Oz koja je na 101. mjestu, a čitav popis najbolje napisanih serija ikad prema kriterijima i glasovima WGA-a može se pronaći ovdje.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Komentari