Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

'Yes, please': I Amy Poehler ima svoju knjigu

10.11.2014. Janja ŽganecVrijeme čitanja: 2 minute
foto: lugated.tumblr.com

Foto: lugated.tumblr.com

Amy Poehler priključila se nizu američkih komičara i televizijskih ličnosti koji u zadnje vrijeme izdaju knjige. Tina Fey je svojom humorističnom „Bossypants“ autobiografijom napravila dobar posao, povećavši svoju popularnost, glumica Lena Dunham predvodi u (wannabe) feminističkim porukama, a sve njihove knjige besprijekorno se uklapaju u trend „coffee table“ knjiga za kojima luduje mlađa ženska populacija blogo/vlogosfere, posljedično i hrpetina njihove publike, sve obilježene Norom Ephron.

Poehlerina popularnost započela je nakon što se pridružila postavi Saturday Night Livea, zbog čega je dvaput nominirana za Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series, a status joj je zacementirala glavna uloga u humorističnoj seriji Parks and Recreation, i iznjedrila još jednu nominaciju za Primetime Emmy. Među brojnim nominacijama i postignućima, uvrštena je i na TIMEovu listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Prošlog mjeseca objavljena je njena knjiga „Yes, please“, već dostupna na svim mogućnim internetskim prodajnim mjestima, na Audibleu, a 8.11. u Los Angelesu završila je sa svojom promotivnom turnejom.

Yes, please je memoar u kojem s čitateljima dijeli pomalo od svega u svom dosadašnjem životu, vezama, seksu, interakciji sa slavnima, karijeri i sličnom, prošaran savjetima od kojih su neki upotrebivi, a neki naprosto zabavni. Spominju se neke sličnosti sa knjigom Tine Fey, što nije čudno s obzirom na njihovu dugogodišnju suradnju, no ako se slažete s tim da Amy Poehler ima svoj, pažnje vrijedan glas, ova knjiga mogla bi vam se dopasti.

Knjiga zasad nije prevedena na hrvatski, no s obzirom na humor koji je neizostavan dio ovog štiva vjerojatno ju je i bolje pročitati u originalu. Je li ova knjiga samo proširenje brenda već ionako popularne ličnosti, ili je uspjela ponuditi nešto svoje, novo i zanimljivo, prosudite sami.

(Visited 288 times, 1 visits today)

Komentari