Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

'Yes, please': I Amy Poehler ima svoju knjigu

10.11.2014. Janja Žganec
foto: lugated.tumblr.com

Foto: lugated.tumblr.com

Amy Poehler priključila se nizu američkih komičara i televizijskih ličnosti koji u zadnje vrijeme izdaju knjige. Tina Fey je svojom humorističnom „Bossypants“ autobiografijom napravila dobar posao, povećavši svoju popularnost, glumica Lena Dunham predvodi u (wannabe) feminističkim porukama, a sve njihove knjige besprijekorno se uklapaju u trend „coffee table“ knjiga za kojima luduje mlađa ženska populacija blogo/vlogosfere, posljedično i hrpetina njihove publike, sve obilježene Norom Ephron.

Poehlerina popularnost započela je nakon što se pridružila postavi Saturday Night Livea, zbog čega je dvaput nominirana za Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series, a status joj je zacementirala glavna uloga u humorističnoj seriji Parks and Recreation, i iznjedrila još jednu nominaciju za Primetime Emmy. Među brojnim nominacijama i postignućima, uvrštena je i na TIMEovu listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu.

Prošlog mjeseca objavljena je njena knjiga „Yes, please“, već dostupna na svim mogućnim internetskim prodajnim mjestima, na Audibleu, a 8.11. u Los Angelesu završila je sa svojom promotivnom turnejom.

Yes, please je memoar u kojem s čitateljima dijeli pomalo od svega u svom dosadašnjem životu, vezama, seksu, interakciji sa slavnima, karijeri i sličnom, prošaran savjetima od kojih su neki upotrebivi, a neki naprosto zabavni. Spominju se neke sličnosti sa knjigom Tine Fey, što nije čudno s obzirom na njihovu dugogodišnju suradnju, no ako se slažete s tim da Amy Poehler ima svoj, pažnje vrijedan glas, ova knjiga mogla bi vam se dopasti.

Knjiga zasad nije prevedena na hrvatski, no s obzirom na humor koji je neizostavan dio ovog štiva vjerojatno ju je i bolje pročitati u originalu. Je li ova knjiga samo proširenje brenda već ionako popularne ličnosti, ili je uspjela ponuditi nešto svoje, novo i zanimljivo, prosudite sami.

(Visited 254 times, 1 visits today)

Komentari