Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Zagreb Calling – Billy Idol, Faithless i gosti: Satnica festivala i servisne informacije

12.07.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/Faithless

Dan uoči Zagreb Callinga, dvodnevnog open air spektakla na Šalati koji će 13. i 14. srpnja ugostiti velikane rock i elektro scene Billy Idola i Faithless uz goste, donosimo vam satnicu događaja i sve potrebne informacije.

Vrata stadiona Šalata oba dana otvorit će se u 18:00 sati. Prvog dana, u ponedjeljak 13. srpnja, na pozornicu se Partibrejkers penju u 19:00 sati, a Psihomodo Pop u 20:05. Billy Idol vladat će pozornicom od 21:30. Drugog dana, u utorak 14. srpnja, od 19:00 nastupaju Nipplepeople, a od 20:15 Detour. Faithless se penju na pozornicu u 21:45.

Otvorena su tri ulaza za posjetitelje:ulaz Šalata donji (najbliži Schlosserovim stubama),ulaz Šalata gornji (kod Boinga) i ulaz stepenice Vončinina.  Ulice Rubetićeva ulica bit će zatvorena za promet od križanja s Vončininom oba dana od 17:00, pa sve do ponoći.

Najbliži javni parking nalazi se u Vončininoj. Iz Vončinine postoje stepenice kojima se dolazi do stražnjeg ulaza na stadion gdje će se također moći ući s ulaznicom. Najbliže javne garaže su na Langovom trgu i u Importanne Galeriji.

Ponedjeljak, 13. srpnja:  Billy Idol, Partibrejkers i Psihomodo Pop

Britanska rock legenda Billy Idol predvodnik je izvođača prvog dana Zagreb Callinga koji će se održati  u ponedjeljak 13. srpnja, te dolazi na jedini nastup u regiji. Rock ikona čija karijera traje više od tri desetljeća vlasnik je bezvremenskih hitova poput Cradle Of Love, Dancing With Myself, White Wedding, Rebel Yell, Eyes Without A Face. Na prvi Zagreb Calling Billy Idol stiže u sklopu velike europske turneje koja prati aktualan album “Kings And Queens Of The Underground”. Uz njega će na Šalati nastupiti dvije regionalne legende – Partibrejkersi i Psihomodo Pop.

Foto: facebook.com/BillyIdol

Foto: facebook.com/BillyIdol

 Utorak, 14. srpnja: Faithless, Detour i Nipplepeople

Headlineri drugog dana u utorak 14. srpnja su britanski Faithless, jedno od najvećih imena elektronske glazbe protekla dva desetljeća koje su obilježili sa svojim hitovima Insomnia, God Is A DJ, te We Come 1, One Step Too Far, Muhammad Ali, Mass Destruction, I Want More, Miss U Less See U More. U Zagreb se vraćaju 4 godine nakon odličnog nastupa u Domu sportova koji se još uvijek pamti, te u sklopu velike turneje kojom obilježavaju 20 godina karijere. Bend se ujedno vraća na svjetsku scenu remix albumom “Faithless 2.0”, a na pozornice live nastupom u punoj koncertnoj postavi kojim će rasplesati prvi Zagreb Calling. Njima se drugog dana priključuju domaći Nipplepeople i Detour.

Dvodnevni Zagreb Calling obilježit će najveća i najraskošnija produkcija ikad unesena na Šalatu, a 12 šlepera opreme će dostaviti i vrhunsku lasersku produkciju za Faithless te moćan razglas snage preko 100 kw. Stadion Šalata, omiljeni zagrebački otvoreni koncertni prostor s ovim događajem svakako potvrđuje kultni status građen kao mjesto događanja mnogih antologijskih nastupa.

Cijena ulaznica na dan događanja za oba koncerta iznosit će 249 kn, uz VIP pakete od 350 kn.

[Mapa festivala] Foto: Press

[Mapa festivala] Foto: Press

Komentari