Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Film

Zagreb Film Festival gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

04.07.2017. Ziher.hrFoto: Zagreb Film Festival

Od ponedjeljka, 17. srpnja do nedjelje, 23. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival! Dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 11. do 19. studenog), u noćnom ambijentu ljetnog kina bit će prikazano nekoliko vrhunskih izdanja iz distribucije umjetničke organizacije Zagreb Film Festival.

Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje lepršavu francusko-islandsku komediju Projekt: Zajedno  koja prati ljubavne (ne)zgode sramežljivog Samira koji se zaljubi u instruktoricu plivanja Agathu. Tu su i švicarsko-francuski animirani hit Moj život kao Tikvica kojem je za dlaku izmaknuo Oscar, kao i gorko-slatka češka humorna drama o suočavanju sa smrću Kućna njega. Bit će prikazan i zabavan obiteljski film Novi klinac koji pruža svjež i šarmantan pogled na noćnu moru svih tinejdžera – biti novi klinac u razredu.

Publika će moći uživati i u filmu Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija, istinitoj priči o finskom boksaču koji se zbog ljubavi odrekao slave, te u belgijskoj drami Nakon ljubavi redatelja Joachima Lafossea, neumoljivoj i inteligentnoj studiji narušenog ljudskog odnosa, ispričanoj s puno empatije i humora.

Moj život kao tikvica

[Moj život kao Tikvica] Foto: facebook.com/MaVieDeCourgetteLeFilm

Ako ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će nekonvencionalni portret slavnoga čileanskog pjesnika i nobelovca, Neruda, koji potpisuje najhvaljeniji latinoamerički redatelj današnjice Pablo Larrain. Nerudu otkrivamo kao strastvenog ljevičara koji, zbog sukoba s dominantnom politikom, postaje progonjen u vlastitoj domovini. U naslovnoj je ulozi poznati čileanski glumac Luis Gnecco, a inspektora koji opsesivno traga za Nerudom tumači Gael Garcia Bernal.

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se nabaviti od 10. srpnja na blagajni kina Europa i od 17. srpnja na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, sat i pol uoči početka projekcije.

Raspored projekcija:

17.7. PON – 21:30 h – Projekt: Zajedno

18.7. UTO – 21:30 h – Moj život kao Tikvica

19.7. SRI – 21:30 h – Kućna njega

20.7. ČET – 21:30 h – Novi klinac

21.7. PET – 21:30 h – Nakon ljubavi

22.7. SUB – 21:30 h – Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija

23.7. NED – 21:30 h – Neruda

Komentari