Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Film

Zagreb Film Festival objavio je natječaj za prijavu filmova

29.06.2017. Ziher.hrFoto: press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zagreb Film Festival i ove će se godine održati u studenom, točnije od 11. do 19. studenog 2017. na uobičajenim gradskim lokacijama (kina Europa i Tuškanac, Muzej suvremene umjetnosti, F22 – Nova akademijska scena i dr.).

Aktualan je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok za prijave je 21. kolovoz za međunarodnu konkurenciju, odnosno 25. rujan za filmove koji se prijavljuju u program Kockice. Natjecateljski program uključuje, kao i dosad, debitantske (prve i druge) dugometražne i kratkometražne  igrane filmove. Hrvatski autori i autorice svoje filmove u trajanju do 30 minuta mogu prijaviti u natjecateljski program Kockice, i to do 25. rujna. Pravilnik i online prijavnica dostupni su na službenoj internetskoj stranici Festivala: http://zff.hr/prijavnica-za-film/.

ZFF je od samog početka programski usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Uberta Pasolinija, Alexandrosa Avranasa, pa čak i Georgea Clooneyja. Natjecateljski program Kockica najavio je i širu publiku upoznao s brojnim novim imenima na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije, već i na međunarodnoj festivalskoj sceni (primjerice, Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Tin Žanić i dr.), uz sustavno promoviranje hrvatskog kratkometražnog filma.

I ove godine uz glavni natjecateljski program publika će moći pratiti neke stare i neke nove popratne filmske programe (Velikih 5, Ponovno s nama, Moj prvi film),  a program Industrija, posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima, predstavit će niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svimazainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

U sklopu Industrije održat će se i 6. izdanje radionice Moj prvi scenarij, namijenjene filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Natječaj za ovogodišnju radionicu upravo je otvoren i traje do 5. srpnja, a informacije vezane uz postupak prijave mogu se pronaći na linku.

Generalni pokrovitelj Festivala je Hrvatski Telekom, a financijski ga podržavaju Ured za kulturu Grada Zagreba, Hrvatski audiovizualni centar i Kreativna Europa – potprogram MEDIA. Festival organizira Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Komentari