Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Izvedbene umjetnosti

Zagreb Open Art Fest i Dan otvorenih vrata u Zagrebačkom plesnom centru

10.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.plesnicentar.info

Foto: www.plesnicentar.info

Ovog vikenda Zagrebački plesni centar priprema zanimljive stvari! Od 12. do 14. rujna, u ZPC-u se održava Zagreb Open Art Fest.

U sklopu festa izvest će se plesna predstava Ti, koja govorio intimnosti autorskog dvojca Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića. Predstava igra u petak i subotu, 12. i 13. rujna, s početkom u 20:00h. Ova plesna predstava uprizoruje poeziju Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti) kroz dojmljiv plesni duet, koji popraćen video koreografijom otjelovljuje intimnu priču koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus.

Autori i izvođači su Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, dok je za interpretaciju poezije zaslužan Robert Kurbaša. Predstava je rađena u koprodukcijiMASA dance company.Ulaznice je do petka, 12. rujna, moguće rezervirati na ulaznice@plesnicentar.info, a po pretprodajnoj cijeni se mogu kupiti radnim danom od 10-18h u uredu Zagrebačkog plesnog centra u Ilici 10.

Foto: www.plesnicentar.info

Foto: www.plesnicentar.info

U sklopu Open art festa održat će se i nekoliko glazbenih performansa – ZagrebOpenArt Jazz Orchestra u petak, Sax&DrumZZZ i 4in3+1 u subotu, te Sonic Diptych i Bop Syndicate u nedjelju. Također možete razgledati Open Art izložbu, pogledati eksperimentalne filmove Kino Kluba Zagreb, te sudjelovati u tribini „Kritika uživo“ Tomislava Čadeža.

U subotu, 13. rujna, od 10:00-19:00h Zagrebački plesni centar otvara svoja vrata i poklanja posjetiteljima mnoštvo prezentacija plesnih tečajeva!

Na Danu otvorenih vrata posjetitelji će imati priliku besplatno isprobati brojne plesne tečajeve za djecu, mlade i odrasle koji se redovno održavaju u Zagrebačkom plesnom centru te se odmah predbilježiti ili upisati u novu sezonu 2014/15. Plesat će se suvremeni ples, jazz dance, plesna kinetika, Feldenkrais metoda, kontakt improvizacija, balet, fizičko kazalište, akrobatika, hip hop, breakdance, afro dance, ritmika za djecu, plesna igraonica, balet za djecu i brojni drugi.

Svaka besplatna prezentacija trajat će 60 minuta, a posjetitelje molimo da se pri dolasku na prezentaciju registriraju na našem info pultu budući da je broj polaznika ograničen (max 15-20 sudionika).

(Visited 199 times, 1 visits today)

Komentari