Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Zagrebačka rezidencija međunarodnog projekta Migrant Bodies

10.07.2014. Ziher.hr
Foto: press ZPC

Foto: press ZPC

Zagrebačkom plesnom centru će u razdoblju od 12. do 20. srpnja gostovati EU projekt Migrant Bodies. Projekt se sastoji od serije istraživačko-kreativnih rezidencija koje će se odvijati u periodu od srpnja 2014. do srpnja 2015. Projekt okuplja 5 koreografa-izvođača koji će kroz rezidencije u gradovima Bassano del Grappa (Italija), Zagreb (Hrvatska), Montreal i Vancouver (Kanada) te Vitry-sur-Seine (Francuska), a kroz suradnju s piscima i video-umjetnicima koji djeluju u ovim sredinama, istraživati i propitivati koncept migracija.

Kroz projekt umjetnici će se susretati s pojedinim zajednicama (e)migranata, predstavnicima manjina, kao i sa stručnjacima koji se aktivno bave pitanjima migracija. Ideja je projekta utemeljena u propitivanju položaja (e)migranata danas, u političkom, socio-ekonomskom kontekstu, ali i u kontekstu drugih pojava važnih za razvoj društva danas. Koncept migracija će se također primijeniti i u vrlo širokom pojmu – dakle ne samo migracija ljudi, već i raznih migracijskih fenomena u prirodi. Namjera je da sudionici u projektu aktivno propituju i postavljaju pitanja te da prezentiraju svoje dojmove, ideje i nove mogućnosti sagledavanja pitanja vezanih uz koncept migracija, kako bi se srušile predrasude unutar društva spram ovih pojava i njihovih utjecaja na oblikovanje društva u kojem živimo.

Umjetnici koji sudjeluju u projektu su plesni umjetnici – Manuel Roque (Kanada), Su-Feh Lee (Kanada), Alessandro Sciarroni (Italija), Jasna Layes- Vinovrški (Hrvatska, Njemačka) te Cecile Proust iz Francuske. Vodeća mentorica projekta je svjetski priznata plesna umjetnica i asistentica brojnim koreografima Ginelle Chagnon (Kanada), a sudjeluju i filmski i video umjetnici Xavier Curnillon (Kanada) i Sanja Iveković (Hrvatska).

Komentari