Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Zagrebačko predstavljanje ljubljanskog Flow Festivala

31.05.2015. Tim HrvaćaninFoto: Press

U novootvorenoj zagrebačkoj kavani Johann Franck ovog je tjedna predstavljen koncept Flow Festivala Ljubljana koji će se održati u jedinstvenom industrijskom prostoru tvornice duhana Tobačno mesto u Ljubljani od 26. do 28. lipnja 2015. godine. Na predstavljanju je zasvirao hrvatski glazbenik Kimekai.

Legendarni pop duo Pet Shop Boys, irska pop glazbenica Róisín Murphy, britanska electro grupa Metronomy, američki hip hop duo Run the Jewels, kanadski kantautor Caribou te engleski producent i DJ Bonobo predvode line up novog slovenskog festivala. Njima će se pridružiti zvijezda američke elektroničke scene Derrick May, poznata imena elektroničke underground scene Dixon i Ame te eminentni izvođači iz regije, poput srpskih hip hopera Bad Copy te domaćih snaga, Ede Maajke i riječkog benda Jonathan.

Na samo 90 minuta vožnje automobilom od Zagreba i Rijeke, Flow Festival Ljubljana, osim svježe i inspirativne glazbe na tri pozornice, predstavlja i brojne umjetnike koji će pokazati svoju kreativnost i originalnost kroz razne popratne sadržaje, orijentirane prema gastronomiji, adrenalinskom sportu, modi i dizajnu, uličnoj i likovnoj umjetnosti, kreativnoj industriji te brizi za okoliš.

Foto: Press

Foto: Press

Flow Festival se u kontinuitetu održava od 2004. u Helsinkiju i jedan je od zaštitnih znakova finske prijestolnice. S više od 60.000 posjetitelja, koje broji od svog prvog izdanja, Flow je postao sinonimom za glazbeno i kulturno iskustvo za sva osjetila. Ove su godine odlučili napraviti iskorak i proširiti se izvan Finske, čime bi brendu Flow dodali međunarodni karakte. Zašto su odabrali Ljubljanu, istaknuo je umjetnički direktor festivala Tuomas Kallio.

Prednost Slovenije je dobra zemljopisna pozicija i prometna povezanost s regijom, a uz to njezin je glavni grad neotkriveni biser Europe. Urbanom konceptu Flow Festivala savršeno odgovara i lokacija tvornice duhana Tobačno mesto, koja svojim industrijskim uređenjem prati suvremene trendove.“

Trodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 96,50 eura, dvodnevne za 73,50 eura, jednodnevne za 46,50 eura te ulaznice za subotu po cijeni od 56,50 eura mogu se kupiti u sklopu Eventima. Uskoro će biti poznati i detalji o posebnim aranžmanima pripremljenima za dolazak posjetitelja iz Hrvatske vlakom u Ljubljanu.

Komentari