Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Zaigrajte književno Svjetsko prvenstvo!

16.06.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Počelo je dugoočekivano Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Vjerujemo da je većinu ljudi zahvatila prava nogometna groznica, ali isto tako, vjerujemo da ima i onih koji jedva čekaju da ova ceremonija što prije prođe i da se svi polako vratimo svojim životima. Ako ste i vi jedan od onih koji ovako razmišljaju i radije ćete pročitati dobru knjigu umjesto gledati utakmicu, onda će vas sigurno zanimati ova vijest.

Naime, Danny Scott na Scottish Book Trustu priredio je Vodič kroz World Cup za knjigoljupce. Iz svake je od 32 zemlje koje sudjeluju u nogometnom Svjetskom prvenstvu odabrao po jednu knjigu koja je prevedena na engleski, a sudionike razvrstao po skupinama. Hrvatsku predstavlja Miljenko Jergović i Mama Leone, a u skupini A bori se s romanom meksičkog pisca Juana Rulfoa Pedro Paramo. Brazil zastupa Ignacio de Loyolaro Brandão s djelom Zero, a Kamerun Dark Heart of the Night Lianora Mianoa. Našu nam susjednu Bosnu i Hercegovinu predvodi Ivo Andrić s nobelovskim romanom Na Drini ćuprija, a Italiju Paolo Giordano s romanom Samoća primarnih brojeva.

Predstavnike ostalih skupina i detalje prvenstva možete pronaći ovdje.

Izazovite svoje prijatelje, ali i sami sebe te zaigrajte ovo zanimljivo literarno Svjetsko prvenstvo.

Komentari