Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Knjige

Zaigrajte književno Svjetsko prvenstvo!

16.06.2014. Tijana Živko
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Počelo je dugoočekivano Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Vjerujemo da je većinu ljudi zahvatila prava nogometna groznica, ali isto tako, vjerujemo da ima i onih koji jedva čekaju da ova ceremonija što prije prođe i da se svi polako vratimo svojim životima. Ako ste i vi jedan od onih koji ovako razmišljaju i radije ćete pročitati dobru knjigu umjesto gledati utakmicu, onda će vas sigurno zanimati ova vijest.

Naime, Danny Scott na Scottish Book Trustu priredio je Vodič kroz World Cup za knjigoljupce. Iz svake je od 32 zemlje koje sudjeluju u nogometnom Svjetskom prvenstvu odabrao po jednu knjigu koja je prevedena na engleski, a sudionike razvrstao po skupinama. Hrvatsku predstavlja Miljenko Jergović i Mama Leone, a u skupini A bori se s romanom meksičkog pisca Juana Rulfoa Pedro Paramo. Brazil zastupa Ignacio de Loyolaro Brandão s djelom Zero, a Kamerun Dark Heart of the Night Lianora Mianoa. Našu nam susjednu Bosnu i Hercegovinu predvodi Ivo Andrić s nobelovskim romanom Na Drini ćuprija, a Italiju Paolo Giordano s romanom Samoća primarnih brojeva.

Predstavnike ostalih skupina i detalje prvenstva možete pronaći ovdje.

Izazovite svoje prijatelje, ali i sami sebe te zaigrajte ovo zanimljivo literarno Svjetsko prvenstvo.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari