Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Predavanje Arnea Kvorninga o zatvorskom muzeju u MDC-u

29.09.2017. Jelena KovačevFoto: Facebook/Predavanje "Neobična mjesta i trenutci / iza rešetaka"

Neobična mjesta i trenuci / iza rešetaka naziv je predavanja koje će u ponedjeljak, 2. listopada u 13 sati održati Arne Kvorning, danski arhitekt i dizajner u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu.

Kvorning će svoj pristup i način rada hrvatskoj muzejskoj zajednici predstaviti na primjeru dizajniranja postava Horsens zatvorskog muzeja. U svojoj realizaciji zatvorski muzej spaja muzejsku struku, povijesno nasljeđe i kreativne industrije i projekt je koji je zbog svoje jedinstvenosti dobio čitav niz međunarodnih priznanja: Museums+Heritage Award 2016, nagradu za najbolju međunarodnu izložbu, InAVation Award 2016, Nagradu za najbolje europsko AV pričanje priče. Uvršten je u CNN-ovu listu 10 najzanimljivijih zatvorskih muzeja u svijetu.

Horsens je za zatvorski muzej imao viziju preobražavanja prijašnjeg Danskog i državnog zatvora u muzej. Zadaća Kvoringa kao dramaturga, scenografa i dizajnera bila je dočarati ambijente i uključiti pritom umjetničke filmske efekte. Među atraktivnim realizacijama Arnea Kvorninga i njegovog tima je i The Secret Wartime Tunnels u Dover Castleu u Engleskoj, gdje je oblikovanjem interijera spektakularno oživljena britanska ratna povijest. U The Norwegian Road Museum realizirana je s atraktivnom scenografijom izložba Vrijeme i ceste, kao i niz drugih baštinskih projekata realizirana za ministarstva i druge kulturne institucije u Danskoj i u svijetu.

Godine 1992. Arne Kvorning, danski arhitekt i dizajner (diplomirao na The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Architecture, Kopenhagen) osnovao je vlastitu dizajnersku tvrtku sa specijalizacijom za prezentaciju baštine. Realizirao je brojne radove – više od 5.000 dizajnerskih rješenja – među njima su naručitelji ministarstava, javne i privatne tvrtke i organizacije u Danskoj i u više od 50 zemalja širom svijeta (urede  ima u Kopenhagenu, Londonu, Oslu i Beijingu). Arne Kvorning radi s projektnim menadžmentom razvoj koncepta u svim aspektima dizajna – uključujući izložbu, industrijski dizajn proizvoda, grafički dizajn za tiskane i elektronske medije, dizajn interijera i arhitekture. Vrlo iskusan je savjetnik u vezi s procesom planiranja, uključenjem sudionika, odobrenjem procesa i natječajnog materijala.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Komentari