Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Završeno snimanje filma Zagrebačke priče vol. 3

26.12.2014. Marija Vukšić
Foto: www.havc.hr

Foto: www.havc.hr

U ponedjeljak, 22. prosinca dovršeno je snimanje filma Na Tri kralja Vlatke Vorkapić, posljednjeg u nizu snimljenih kratkometražnih filmova omnibusa Zagrebačke priče vol. 3. Osim režije, Vlatka Vorkapić potpisuje i scenarij filma, a glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Judita Franković. Za one koji ne znaju, omnibus je (osim prijevoznog sredstva za veći broj putnika) film od nekoliko različitih sadržaja koji su povezani osnovom, što je upravo i bit Zagrebačkih priča.

Tema trećeg omnibusa su praznici i blagdani. Osim Na Tri Kralja, druge su priče Orah od Danila Šerbedžije, Praznik rada u Susedgradu od Ivane Salaje, Praznik demokracije Petra Oreškovića, Goranova ulica Matije Vukušića i Tako-nekako Radislava Jovanova Gonza. Producent je Boris T.Matić, a izvršna producentica je Lana Ujdur.

Zagrebačke priče projekt su produkcijske kuće Propeler Film koji je nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda. Zagrebačke priče vol.1 i vol.2 premijerno su prikazane na Pula film festivalu 2009. i 2012. godine, a Zagrebačke priče vol. 3 slijedit će tradiciju i prvo prikazivanje doživjet će na 62. Pula film festivalu. Vol. 1 sastoji se od devet kratkometražnih priča u kojima je tema svakodnevni život zagrepčana, a Vol. 2. u sebi sadrži šest kratkometražnih priča na temu obitelji i ljubavi.

Čak dva filma iz prvog omnibusa prikazana su na najprestižnijim svjetskim festivalima. Ciao Mama Gorana Odvorčića uvršten je u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Komentari