Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Film

Završeno snimanje filma Zagrebačke priče vol. 3

26.12.2014. Marija Vukšić
Foto: www.havc.hr

Foto: www.havc.hr

U ponedjeljak, 22. prosinca dovršeno je snimanje filma Na Tri kralja Vlatke Vorkapić, posljednjeg u nizu snimljenih kratkometražnih filmova omnibusa Zagrebačke priče vol. 3. Osim režije, Vlatka Vorkapić potpisuje i scenarij filma, a glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Judita Franković. Za one koji ne znaju, omnibus je (osim prijevoznog sredstva za veći broj putnika) film od nekoliko različitih sadržaja koji su povezani osnovom, što je upravo i bit Zagrebačkih priča.

Tema trećeg omnibusa su praznici i blagdani. Osim Na Tri Kralja, druge su priče Orah od Danila Šerbedžije, Praznik rada u Susedgradu od Ivane Salaje, Praznik demokracije Petra Oreškovića, Goranova ulica Matije Vukušića i Tako-nekako Radislava Jovanova Gonza. Producent je Boris T.Matić, a izvršna producentica je Lana Ujdur.

Zagrebačke priče projekt su produkcijske kuće Propeler Film koji je nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda. Zagrebačke priče vol.1 i vol.2 premijerno su prikazane na Pula film festivalu 2009. i 2012. godine, a Zagrebačke priče vol. 3 slijedit će tradiciju i prvo prikazivanje doživjet će na 62. Pula film festivalu. Vol. 1 sastoji se od devet kratkometražnih priča u kojima je tema svakodnevni život zagrepčana, a Vol. 2. u sebi sadrži šest kratkometražnih priča na temu obitelji i ljubavi.

Čak dva filma iz prvog omnibusa prikazana su na najprestižnijim svjetskim festivalima. Ciao Mama Gorana Odvorčića uvršten je u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu, a Žuti mjesec Zvonimira Jurića prikazan je u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

(Visited 232 times, 1 visits today)

Komentari