Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Zbor Filozofskog fakulteta nenajavljeno zapjevao u pošti

23.12.2014. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/ Concordia Discors

Foto: facebook.com/ Concordia Discors

Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu prošlu je subotu iznenadio građane koji su se zatekli u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici. Članovi zbora Concordia Discors prerušili su se u poštanske djelatnike, kao i klijente, te su odjednom na opće iznenađenje građana počeli pjevati popularne Zvončiće. Nakon početnog šoka, građani su shvatili o čemu je riječ te su počeli pjevati zajedno s zborom.

Concordia Discors mješoviti je zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu i broji preko 60 članova prvenstveno članova istog fakulteta. Djeluju od 2010. godine, a do danas su za svoj rad nagrađivani brojnim domaćim i inozemnim nagradama. Kako spominju na svojoj facebook stranici, prednost daju domaćim skladateljima te njeguju hrvatsko folklorno stvaralaštvo. Kako je iznenadni nastup u pošti zvučao provjerite na linku.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari