Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Žedno uho dovodi Ben Frosta na samostalni koncert u klub Močvara

08.12.2014. Ziher.hr
Foto: Žedno uho

Foto: Žedno uho

Ovogodišnje gostovanje Bena Frosta na završnoj večeri festivala Žedno uho zasigurno je mnogim posjetiteljima predstavljalo jedno od najvećih pozitivnih otkrića u okvirima moderne konceptulane glazbe. Premda mu je novi album „A U R O R A“ na svim vodećim glazbenim kritičarskim platformama zasluženo dobio visoke ocjene, tako briljantan i brutalan nastup nitko se nije usudio očekivati. U sat vremena koncerta uz hipnotičke treptaje stroboskop svijetla i mase dima, sam na pozornici, okružen elektronskim instrumentima, Ben Frost je publiku doslovno odveo u najveće dubine svemira, niti jednog trenutka podilazeći, koristeći se klišeima moderne industrijske elektronske glazbe.

Nakon gore opisanog iskustva Žednouhima nije preostalo ništa drugo nego organizirati mu prvi samostalni nastup u Hrvatskoj –   17. travnja 2015. godine, Ben Frost dolazi u klub Močvara.

Rođeni Australac Ben Frost 2005. godine se seli u Reykjavik gdje put stvaralaštva nastavlja s bliskim prijateljima Valgeir Sigurðssonom i Nico Muhlyem. Ubrzo pokreću  intimnu diskografsku kuću The Bedroom Community na kojoj izdaju glazbu najvećim dijelom orijentiranu na modernu/avangardnu kompoziciju. Pored svojih solo albuma Ben Frost istim intenzitetom stvara glazbu za film, kazalište, suvremeni ples, a također surađuje, po svemu sudeći , isključivo s izvođačima gdje postoji obostrano razumijevanje i ljubav prema stvaralaštvu. Neki od izvođača s kojima je Ben Frost surađivao su Brian Eno, Swans,  Bjork, Gus Gus, Colin Stetson i Tim Hacker.

Posljednji album „A U R O R A“ izdan je paralelno za Benovu diskografsku kuću Bedroom Community i major label Mute. Najbitnija platforma koji se bavi globalnim glazbenim događanjima u popularnoj glazbi Pitchfork dodijelio je važnu etiketu posljednjem Benovom albumu za 2014. godinu: Best new music 2014.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kn u periodu od 8 do 24. prosinca mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Nakon tog datuma ulaznice će koštati 65 kn, dok će na ulazu koštati 80 kn.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari