Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Žedno uho dovodi Ben Frosta na samostalni koncert u klub Močvara

08.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Žedno uho

Foto: Žedno uho

Ovogodišnje gostovanje Bena Frosta na završnoj večeri festivala Žedno uho zasigurno je mnogim posjetiteljima predstavljalo jedno od najvećih pozitivnih otkrića u okvirima moderne konceptulane glazbe. Premda mu je novi album „A U R O R A“ na svim vodećim glazbenim kritičarskim platformama zasluženo dobio visoke ocjene, tako briljantan i brutalan nastup nitko se nije usudio očekivati. U sat vremena koncerta uz hipnotičke treptaje stroboskop svijetla i mase dima, sam na pozornici, okružen elektronskim instrumentima, Ben Frost je publiku doslovno odveo u najveće dubine svemira, niti jednog trenutka podilazeći, koristeći se klišeima moderne industrijske elektronske glazbe.

Nakon gore opisanog iskustva Žednouhima nije preostalo ništa drugo nego organizirati mu prvi samostalni nastup u Hrvatskoj –   17. travnja 2015. godine, Ben Frost dolazi u klub Močvara.

Rođeni Australac Ben Frost 2005. godine se seli u Reykjavik gdje put stvaralaštva nastavlja s bliskim prijateljima Valgeir Sigurðssonom i Nico Muhlyem. Ubrzo pokreću  intimnu diskografsku kuću The Bedroom Community na kojoj izdaju glazbu najvećim dijelom orijentiranu na modernu/avangardnu kompoziciju. Pored svojih solo albuma Ben Frost istim intenzitetom stvara glazbu za film, kazalište, suvremeni ples, a također surađuje, po svemu sudeći , isključivo s izvođačima gdje postoji obostrano razumijevanje i ljubav prema stvaralaštvu. Neki od izvođača s kojima je Ben Frost surađivao su Brian Eno, Swans,  Bjork, Gus Gus, Colin Stetson i Tim Hacker.

Posljednji album „A U R O R A“ izdan je paralelno za Benovu diskografsku kuću Bedroom Community i major label Mute. Najbitnija platforma koji se bavi globalnim glazbenim događanjima u popularnoj glazbi Pitchfork dodijelio je važnu etiketu posljednjem Benovom albumu za 2014. godinu: Best new music 2014.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 55 kn u periodu od 8 do 24. prosinca mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Nakon tog datuma ulaznice će koštati 65 kn, dok će na ulazu koštati 80 kn.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Komentari