Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Žedno uho dovodi FINK u Močvaru

13.11.2014. Ziher.hr
Foto: Press / Žedno Uho

Foto: Press / Žedno Uho

Objavom nastupa Marka Lanegana uz pratnju benda koji će se održati 26. veljače 2015. godine u zagrebačkoj galeriji Lauba, žednouhi su nagovjestili uzbudljivu i dinamičnu  novu koncertnu sezonu. Ovom prilikom Žedno uho najavljuje još jednog izvođača za 2015. godinu – svestranog  karizmatičnog, strastvenog engleskog kantautora FINK, koji će uz pratnju benda nastupiti 6. veljače 2015. godine u klubu Močvara.

Fin Greenall, rođeni Englez odrastao u Bristolu, svoju višeslojnu, zanimljivu i sada već bogatu glazbenu karijeru gradi od početka 90-ih godina vodeći se instinktom i ljubavi prema glazbi bez ograničenja u žanrovima, koristeći bogato iskustvo stečeno kroz rad u raznim segmentima glazbene industrije.  Zadnjih osam godina Greenall je frontmen i duša inspirirajućeg tročlanog benda FINK, koji uz njega čine Tim Thornton na basu i Guy Whittaker na bubnjevima. Sviraju rock/blues glazbu nepretencioznih modernih aranžmana. Glazba FINK-a podjednako će zadovoljiti ljubitelje rock glazbe tradicionalnog kantautorskog izričaja, ali isto tako i mlađe naraštaje koji teže za nešto modernijim ritmovima i atmosferom.

Foto: Press / Žedno uho

Foto: Press / Žedno uho

Za razliku od mnogih glazbenika sličnog izričaja, FINK je svoju karijeru započeo 90-ih godina ozbiljno uplivavši u svijet elekronske glazbe. Oduševljen bristolskom scenom elektronske klupske glazbe 90-ih godina (acid house, trip hop, minimal techno,etc ) Greenall kreće s prvim producentskim radovima ambijentalnog techno zvuka inspiriran glazbom Aphex Twina i ORB-a. Njegove radove ubrzo prepoznaje svjetski poznata diskografska kuća crossover elektronske glazbe Ninja Tune s kojom poptisuje ugovor kao producent, DJ i majstor remixa. Godine 1997. izdaje eklektičan album elektronske glazbe „Fink Funk“ te nastavlja putovati po svijetu kao uspješan DJ.

Spontano 2006. godine Greenall zajedno s prijateljima glazbenicima Thorntonom i Whittakerom kreće skladati potpuno drugačiju glazbu od prijašnjih radova – modernu, organsku pop glazbu prožetu blues senzibilitetom. Iste godine pod imenom FINK izdaju album „Biscuits for Breakfast“ za Ninja Tune.

U srpnju 2014. godine izdaju album „Hard Beliver“produciran od straneBilly Busha (Beck, Alanis Morissette, Garbage, Tegan and Sara), koji po objavljivanju  osvaja samo visoke ocjene na najvažnijim glazbenim top ljestvicama, a čiji će sadržaj FINK izvesti 6. veljače 2015. godine zagrebačkoj publici u klubu Močvara. Informacije o ulaznicama dolaze uskoro.

Komentari