Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Glazba

Žedno Uho dovodi PHILM, eksperimentalan rock projekt bivšeg bubnjara Slayera

05.09.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/PHILMOfficial

Klub Močvara će 10. rujna ugostiti PHILM, eksperimentalan rock projekt Davea Lombarda, bivšeg bubnjara grupe Slayer.

Lombardo slovi za jednog od najistaknutijih bubnjara metal scene, poznatog po specifičnom energičnom stilu sviranja duple pedale na bass bubnju – kojim su razni drugi bubnjari žanra bili inspirirani – a koji je uvelike karakterizirao njegov dugogodišnji doprinos u Slayeru. Osim rada s kultnim američkim trash metal sastavom, u njegovoj je biografiji bitno spomenuti i članstvo u kalifornijskom thrash metal Testamentu te bendu Fantômas, bizarnoj skupini predvođenoj Mikeom Pattonom, liderom benda Faith No More. Također, ovaj je glazbenik nastupao i s Apocalypticom te Voodoocultom, a u posljednje vrijeme je skladao glazbu za film i televiziju, između ostaloga, i za serije Californication te Dawn Of The Dead. Multitalentirani umjetnik se bavi i grafičkim dizajnom, što se može vidjeti kroz seriju njegovih radova “rhythm-on-canvas”.

U PHILMU ga prate vokalist/gitarist Gerry Nestler, poznat po angažmanu s progresivnim metal bendom Civil Defiance te basist Pancho Tomaselli, nekadašnji član funk rock sastava War. Dosad su pod ovim imenom izdali dva albuma, ”Harmonic” u 2012. i ”Fire From The Evening Sun” u 2014. godini, koji je bio izuzetno dobro prihvaćen od strane kritike. Bend kreira unikatan i limpidan zvuk, koji u sebi implementira razne faze stvaralaštva ovog glazbenika kreirajući sasvim novu muzičku fusnotu u njegovu opusu. Radi se naime o energiji i stavu trash metala, post punka, repeticije i zanosa elektonike, interesantnim i raskošnim aranžmanima široke dinamike moderne/impro jazz scene, magiji i atmosferičnosti filmske glazbe.

Za organizaciju koncerta zaduženo je Žedno Uho, a ovo je samo jedan u nizu nastupa iz njihove jesenske ponude. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 65kn, a na dan koncerta 80kn. Prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Rockmark, Berislavićeva 13.

Komentari