Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Glazba

Žedno uho – Prvi problemi novootvorenog kluba: ”Neprihvatljivo je da se taj klub otvorio, a da ugovori nisu potpisani”

06.02.2013. Monika Savić
facebook.com/zedno.uho

facebook.com/zedno.uho

Netom otvoreno Žedno uho naišlo je na veći problem. Predsjednik Upravnog vijeća Klovićevih dvora, Zvonko Maković, zatražio je da se prekine program Žednog uha, utvrdivši kako klupski programi nemaju veze s djelatnošću galerije.

”Ja nisam znao da se klub otvara niti je Upravno vijeće o tome obaviješteno, iz Jutarnjeg lista vidio sam da je klub otvoren, kao i fantastičnu usporedbu s Lapidarijem. Lapidarij je nešto što je izuzetno vrijedno, međutim Klovićevi dvori su muzejsko-galerijska ustanova s točno definiranim programima. Neprihvatljivo je da se taj klub otvorio, a da ugovori nisu potpisani, ravnateljica se nije obratila ni osnivačima galerije ni relevantnim gradskim uredima, nisu ishođene dozvole za rad kluba, uz niz drugih nepravilnosti, od toga da klub radi do kasno noću i da se tu prodaje alkohol bez dozvole… Pogledajte na Trgovački sud u Zagrebu kako je točno definirana djelatnost jedne muzejsko-galerijske ustanove.”, izjavio je Maković za Jutarnji list.

Direktor Žednog uha, Mate Škugor, rekao je kako se radi o donamjeni muzejskog prostora te da će prostor i dalje zadržati svoju izvornu djelatnost. ”Imamo potpisan ugovor o programskoj djelatnosti, u kojem se navodi kako ćemo djelovati kao glazbena scena pri galeriji Klovićevi dvori. Nije riječ o noćnom klubu, a riječ “klub” iskoristili smo zato da publici vizualno približimo atmosferu prostora. Također, ulažemo i novac u videoinstalaciju Ivana Marušića Klifa koja će se nalaziti u prostoru i nadopunjavati ga” istaknuo je Škugor za Jutarnji.

Komentari