Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Žedno uho – Prvi problemi novootvorenog kluba: ”Neprihvatljivo je da se taj klub otvorio, a da ugovori nisu potpisani”

06.02.2013. Monika Savić
facebook.com/zedno.uho

facebook.com/zedno.uho

Netom otvoreno Žedno uho naišlo je na veći problem. Predsjednik Upravnog vijeća Klovićevih dvora, Zvonko Maković, zatražio je da se prekine program Žednog uha, utvrdivši kako klupski programi nemaju veze s djelatnošću galerije.

”Ja nisam znao da se klub otvara niti je Upravno vijeće o tome obaviješteno, iz Jutarnjeg lista vidio sam da je klub otvoren, kao i fantastičnu usporedbu s Lapidarijem. Lapidarij je nešto što je izuzetno vrijedno, međutim Klovićevi dvori su muzejsko-galerijska ustanova s točno definiranim programima. Neprihvatljivo je da se taj klub otvorio, a da ugovori nisu potpisani, ravnateljica se nije obratila ni osnivačima galerije ni relevantnim gradskim uredima, nisu ishođene dozvole za rad kluba, uz niz drugih nepravilnosti, od toga da klub radi do kasno noću i da se tu prodaje alkohol bez dozvole… Pogledajte na Trgovački sud u Zagrebu kako je točno definirana djelatnost jedne muzejsko-galerijske ustanove.”, izjavio je Maković za Jutarnji list.

Direktor Žednog uha, Mate Škugor, rekao je kako se radi o donamjeni muzejskog prostora te da će prostor i dalje zadržati svoju izvornu djelatnost. ”Imamo potpisan ugovor o programskoj djelatnosti, u kojem se navodi kako ćemo djelovati kao glazbena scena pri galeriji Klovićevi dvori. Nije riječ o noćnom klubu, a riječ “klub” iskoristili smo zato da publici vizualno približimo atmosferu prostora. Također, ulažemo i novac u videoinstalaciju Ivana Marušića Klifa koja će se nalaziti u prostoru i nadopunjavati ga” istaknuo je Škugor za Jutarnji.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari