Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Žen, Seine i Gio u Tvornici Kulture!

23.09.2014. Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Sjajni Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 7. listopada, s početkom u 21 sat. Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album “I onda je sve počelo” iz 2013. etiketiran je kao kraut-post-math-dreamy-synth-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Nedavno su za “Balkan uner the radar: The Black Wave” objavili single Iskrenost je posebna. Već smo ih imali prilike čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren još jedan, a opet malo drugačiji, koncert. Žen će, uz materijal s albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a uz koncertni set odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju Međučin, koju su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca. Vodeći se unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu 2009. pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje back vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, “EP”, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Svestrana umjetnica Andrea Giordani, glumica, glazbenica i glazbena producentica, rezidentica je partija Krüzer. Njezina svirka uključuje electro, progressive, tech house,ponekad i idm, a pošto je fan masnih synth zvukova iz 70ih i 80ih ponekad se voli poigrati s dobrim remixom. Kombinira različite medije kreativnog izražavanja, pa kao protagonistica mnogih lutkarskih predstava, i svoj glazbeni set uvijek začini ulomkom iz neke poznate bajke ili priče.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/122141322″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ulaznice u pretprodaji iznose 20kn, dok će na dan koncerta trebati odvojiti 30kn. Potražite ih na službenim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop, Varšavska 1 i Dirty Old Shop, Tratinska 18.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari