Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

ZEZ zatvara sezonu uz avangardni Japanese New Music Festival

10.06.2017. Ziher.hrFoto: Japanese New Music Festival
Vrijeme čitanja: 2 minute

ZEZ-ov proljetni ciklus završit će u nedjelju, 11. lipnja, nastupom izvanrednih japanskih glazbenika u sklopu projekta Japanese New Music Festival. Riječ je o showcase turneji koju čini osam različitih projekata/bendova tri ikone japanske avangarde i psihodelije: Tatsuya Yoshida (Ruins, Zeni Geva), Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple) i Atsushi Tsuyama (ex Acid Mothers Temple).

Svaki od mudrih starješina dugo je pio s vrela glazbene vještine, znanja i iskustva. Bendolike formacije u kotlu vračevih svaštarija miješaju i dekonstruiraju sve od psihodeličnog rocka, proga, jazza i etna do klasike, suvremene i eksperimentalne glazbe. Uz solo nastup svakog od glazbenika, festivalske točke čini nekoliko kombinacija njih trojice, s finalnim nastupom u moćnoj iteraciji psihodeličnih legendi Acid Mothers Temple SWR.

ACID MOTHERS TEMPLE SWR

Acid Mothers Temple su na glasu kao jedan od najvećih i najekstremnijih heroja psihodelije na svijetu. Tome svjedoči i pozamašni niz izdanja uzduž i poprijeko ove planete. Zadivljenim šaptom kruže legende o njihovim veličanstvenim nastupima uživo, čemu je zagrebačka publika prošle jeseni u Tvornici ponovno svjedočila nakon desetljeća izbivanja. SWR je najmoćnija bojna formacija AMT-a do sad, u kojoj se dvojici originalnih članova pridružuje bubnjar iz Ruinsa i Zeni Geve. Nakon devastirajuće pomaknutosti njihovog zvuka, svakom uhu koje posvjedoči, psihodelija više nikad neće značiti isto.

TSUYAMA ATSUSHI (solo)

Tsuyama u svojoj solo točki tradicionalnim glazbenim izričajima dodaje vlastite interpretacije i osjećaj za liriku stvarajući tako čudnovato lijep glazbeni svijet “lažne tradicije”. Nedavno je osmislio i novu figuru zvanu „prog rock>blues-ization plan“ u kojoj rastavlja remekdjela progresivnog roka i restrukturira ga u improvizirani blues.

KAWABATA MAKOTO (solo)

Kawabata Makoto je znan kao hitroprsti demon noise-fuzz gitare u Acid Mothers Temple, ali i kao nepobjedivi drone gitarist. Njegov minimalistički drone nastaje nizom autorskih tehnika sviranja koje uključuju metal glissando i rad gudalom koji prizivaju orkestralni zvuk u posve novom smislu riječi.

RUINS ALONE (Yoshida Tatsuya solo)

Yoshida je jedan od najinovativnijih bubnjara/skladatelja/improvizatora japanske scene nove glazbe. U solo izdanju predstavit će kompleksna djela drums & bass dua Ruins kojeg je osnovao osamdesetih godina, pri čemu će izostanak basista nadoknaditi sempliranjem.

“Japanese avant-garde composer Tatsuya Yoshida packs more signature changes into a two-minute song than most artists can fit on an entire record.” Tiny Mix Tapes

Ostatak nastupa u raznim kombinacijama njih trojice u tek kratkim crtama: Zubi Zuva X (ekscentrični poliritmični a cappella anasambl), Akaten (kaotični „punk“ sviran pomoću svakodnevnih predmeta), Zoffy (destruktivni „coveri“ rock klasika pod okriljem europske tradicionalne glazbe) i Psyche Bugyo (spoj kostimiranih samurajskih drama s britanskim rockom zlatnog doba).

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 40kn, na ulazu karta će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20h.  Informacije o pretprodaji i početku koncerta potražite na FB eventu. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Program je djelomično financiran od strane HDS ZAMP-a i Ministarstva kulture.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari