Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Ziher filmolista: Top 5 neobičnih (super)junaka

25.07.2016. Marija VukšićFoto: http://demonsee.tumblr.com/
Vrijeme čitanja: 3 minute

Dobrih serija nikad nije previše, a na ovoj Ziherovoj filmolisti našao se popis serija s neobičnim junacima od kojih neki imaju supermoći, neki su nadnaravna bića, a drugi su naizgled obični smrtnici, ali ih njihova osobnost i posao kojim se bave definitivno stavljaju u rang superjunaka.

5. Marvel’s Agent Carter

U ovoj američkoj seriji glavni je lik Peggy Carter koja je u Marvel Comiscima prikazana kao jedan od sporednih likova u Captain America franšizi. Radnja je serije smještena nakon događaja u Captain America: The First Avenger, dakle četrdesetih godina prošlog stoljeća. Peggy Carter mora balansirati posao u uredu u Strategic Scientific Reserveu (SSR) u New York Citiyju s poslom koji potajno radi za Howarda Starka kojeg su (krivo) optužili da prodaje smrtonosna oružja onome tko najviše ponudi. Peggy Carter nema supermoći, ali njezina pamet i unutarnja snaga pomogli su joj da nekoliko puta spasi svijet.

4. Gotham

Gotham je američka TV serija koja se bazira na likovima iz DC Comicsa koji se pojavljuju u Batman franšizi, primarno na likove policajca Jamesa Gordona i Brucea Waynea. Naglasak je upravo na policajcu Gordonu, a ne Batmanu, iako se mladi Bruce Wayne pojavljuje u seriji te su tijekom sezona prikazani počeci mnogih negativaca s kojima će se Batman jednoga dana suočiti. Prva sezona počinje istragom ubojstva Thomasa i Marthe Wayne u kojoj sudjeluju James Gordon i detektiv Harvey Bullock. Iako je James upravo običan po tome što nema nikakvih moći, a niti Batmanovu ili Iron Manovu opremljenost raznim tehnološkim pomagalima, nitko tko dobro radi svoj posao kao policajac u Gothamu nije samo “obična” osoba.

3. Constantine

Iako je Keanu Reeves postavio vrlo visoku ljestvicu za iduću osobu koja će se okušati u glumljenju Constantina, ni Matt Ryan nije loš. Glavnome liku dodao je sarkastični humor i generalno ležeran pristup životu koji zapravo skriva paničan strah od vječnosti u paklu, to je ujedno i jedina osobina koju dijeli s likom Constantinea kojeg je stvorio Reeves. Radnja serije prati (anti)junaka Johna Constantinea, lovca na demone i „majstora“ okultnog koji se mora iskupiti za prošle grijehe tako da spašava nedužne od zlih natprirodnih sila, a pri tome mu pomaže vidovnjakinja Zed Martin.

2. iZombie

Iako su zombiji dobili na popularnosti zbog serije Walking Dead, ta se popularnost bazira na njihovim negativnim karakteristikama, stoga je iZombie pravo osvježenje. Liv je zombi (zombijica?) koja radi kao patolog, a jedenjem mozga neke osobe ponekad može vidjeti određene scene koje je ta osoba vidjela i saznati neke stvari koje je samo ta osoba mogla znati te na taj način pomaže u rješavanju ubojstava. Jedenje mozgova ne dolazi bez nuspojava, pa Liv privremeno poprima glavne karakterne crte osobe koju je pojela što joj definitivno ne pomaže u društvenom životu. Naravno, krije svoj identitet zombija od svijeta, što joj je ponekad posebno teško jer joj svi ljudi izgledaju poput slasnog obroka, a nije ni lako objasniti zašto nije umrla nakon što je, recimo, odletjela 20 metara u zrak i glavom udarila u drvo.

1. Jessica Jones

Jessica Jones američka je serija napravljena za Netflix i bazirana na Marvelovom stripu o superjunakinji Jessici Jones. Radnja je smještena u Marvelovom Cinematic Universu i dijeli kontinuitet s filmovima iz iste franšize. Krysten Ritter glumi Jessicu Jones, bivšu superjunakinju koja je otvorila vlastitu detektivsku agenciju, a David Tennant glumi glavnog negativca Kilgravea. Premisa priče povezana je s burnom prošlosti Kilgravea i Jessice. Naime, Kilgrave ima moć s kojom može bilo koga natjerati da napravi bilo što po njegovoj želji, a isto je napravio i s Jessicom. Glavna je problematika ta da je Jessicina moć nadnaravna snaga te je Kilgrave to donekle iskorištavao u negativne svrhe što je, naravno, imalo znatne posljedice na Jessicinu psihu. Zbog toga je Jessica jedan vrlo neobična i prvenstveno istraumatizirana superjunakinja čiji životni stil koketira s alkoholizmom. Iako u svijetu superjunaka ne manjka onih sa psihološkim i ovisničkim problemima, Jessica je posebna po tome što je jedna od rijetkih žena superjunakinja koju su uspješno prikazali kao stvarnu osobu.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Komentari