Istaknuto
12.06.2019.

Vrijeme čitanja: 3 minute Milan Blažeković hrvatskom je filmu u naslijedstvo ostavio svoj čaroban svijet animacije, koji se mnogima urezao u pamćenje i začinio djetinjstvo.

12.06.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Opasne vrućine nisu spriječile da vam i ovog tjedna Ziherova rubrika Nova glazba omogući glasanje za nove omiljene singlove.

Glazba

Ziher playlista: Altin Gün i turske psihodelije u modernoj glazbi

22.02.2019. Marta LučićFoto: Facebook/Turkish Psychedelic Music
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Približava se koncert amsterdamsko-turskog Altin Güna i rumunjskog dvojca Karpov not Kasparov u Kino Šiški. Ovaj vikend, točnije u nedjelju 24. veljače, isplati se otići do Ljubljane na dozu plesa, orijenta i syntheva. Altin Gün iza sebe imaju tek jedan (izvrstan) album “On” na jednom od najmelodioznijih i najemocionalnijih jezika – turskom! Pjevaju o temama kao što su ljubavne boli žene nakon tragedije kojoj je ubijen muž od protivničkih sila (Cemalīm) ili pak osjećaju da je svijet velik te da smo svi samo putnici koji po njemu koračaju s nevjerojatnom lakoćom bivanja (Goca Dünya). Iako su neke od tih pjesama tradicionalne, obrađene su na svjež način.

Altin Gun opisuju kao “psych-folk-whizkids” (Gigwise) dok Karpov not Kasparov donose “hypnotic pop with eastern electro-acid” (BOZAR). Uz sve to umiješali smo još poneki zvuk koji budi kukove i idealno uštimava dobru atmosferu, stoga dajte priliku sebi da u ovim delicijama uživate uživo. Ako i ostanete u toplini doma, osigurajte svoju dozu psihodelije, funka i syntha (suluda, ali kvalitetna kombinacija!) klikom na naše novo izdanje playliste. Jedno je sigurno, za našu plejlistu kao i oba sastava ove nedjelje u Šiški, nose isti podznak – dancefloor-friendly sound.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Komentari