Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

Ziher playlista: Tko tu koga voli na Ferragosto Jam festivalu?

21.07.2017. Helena KezerićFoto: Tihana Rončević

Ovotjedna playlista u znaku je Ferragosto JAM festivala. Kako se datum održavanja opasno približava, dali smo si zadatak informirati sve marljive pčelice, zaboravne ribice i šarene leptiriće tko sve ove godine nastupa na pozornici pored predivnog jezera u Orahovici.

Nije uopće važno je li vam šator već u niskom startu ili ste tek sada shvatili da ga još uvijek niste posudili od dežurnog dobrotvora, znate li sve izvođače nabrojati abecednim redom u ponoć kad vas netko zalije kantom leda ili brkate lineup od prošle i ove godine. Oprostit će vam se čak i ako još uvijek niste sigurni hoćete li posjetiti Orahovicu jer smo sigurni da će se vaša putna torba početi pakirati sama od sebe nakon što poslušate ovotjedno izdanje naše playliste.

Deseto izdanje Ferragosto JAM festivala održava se od 3. do 6. kolovoza na jezeru u Orahovici. Pored tridesetak snažnih i aktualnih imena domaće i regionalne glazbene scene, ovogodišnje izdanje posebno je po tome što su neposredno pred festivalski program organizatori pripremili  warm up dan 1. kolovoza. Tog utorka nastupit će braća Cavalera, uz bendove Merrow i She Loves Pablo kao predgrupe.

U ponudi su festivalske ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 110 kuna i jednodnevne ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna. Još uvijek su dostupni Ferragosto JAM paketi koji osim festivalske ulaznice sadrže majicu, lončić, razglednicu, pivo, ljuti umak i sponzorske poklone. Paketi se prodaju u Dirty Old Shopu u Zagrebu ili se mogu naručiti online. Ulaznice za braću Cavalera kupuju se odvojeno. Ako vlasnici festivalskih ulaznica žele posjetiti koncert braće Calavera, potrebno je nadoplatiti samo 40 kuna. Za one koji žele doći samo tog dana cijena ulaznice iznosi 80 kuna u pretprodaji ili 100 kuna na dan koncerta.

Komentari