Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Ziher playlista: Odbrojavanje zadnjih dana do INmusic festivala #12

16.06.2017. Helena KezerićFoto: press

Odbrojavanje do dvanaestog izdanja INmusic festivala bliži se kraju. Tri dana nas dijele od odličnog lineupa s preko pedeset izvođača, nezaboravnih uspomena koje će se tek dogoditi i razvodnjene pive sa šanka. Trudili smo se informirati sve posjetitelje ovogodišnjeg izdanja INmusica te sastavili vodič kroz festival koji sadržava sve važne informacije o pogodnostima u prometu, vremenskoj prognozi, novim regulativama na ulazu i dnevnom rasporedu po pozornicama.

Ovotjedno izdanje Ziherove playliste u potpunosti smo prilagodili INmusic festivalu pa ćete tako u našoj selekciji pjesama pronaći sve glazbene izvođače koji ove godine nastupaju na festivalu. Playlistu smo započeli s headlinerima, a imena koja slijede mogu vas samo ugodno iznenaditi.

Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab, Booka Shade, Danko Jones, Public Service Broadcasting, The Strange, Kef Assouf, HAUS, Zoster, Them Moose Rush, Killed a Fox, Shin, Antenat, Gatuzo, St. Tropez, And The Kid, The Black Room, Human, Billie Joan,Ogenj, Clone Age, Media Stres, Persons From Porlock i Fiona’s Run samo su neka od imena koja će nastupati na festivalu i čije pjesme možete pronaći na ovotjednoj Ziherovoj playlisti.

Kišu ove godine nećemo dozivati, meteorolozi kažu kako su oblaci daleko, no skeptične dušice će one prljave festivalske čizme koje nose samo u posebnim prilikama ipak izvaditi iz ormara. Vjenčići, šljokice i šarene i prozračne kombinacije su spremne, dogovori za sastanke prije festivala u nastanku, a veselje i pozitivna nervoza već nekoliko dana prate kao sjena. Vidimo se na Jarunu.

Komentari