Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Ziher playlista: Pripremite se za novu koncertnu sezonu

04.09.2015. Tin ĐudajekFoto: Niko Goga / ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dok je ljeto klimatološki završilo, a u stvarnosti odbrojava zadnje tjedne, ipak nema razloga za žalbu. Nema razloga za žalbu jer počinje nova koncertna sezona koja okuplja popriličan broj izvođača. Ove jeseni i zime Zagrepčani će uživati u odličnim koncertima u više klubova; već standardnoj Tvornici kulture i Močvari te Vintage Industrial Baru, Laubi, Klubu i drugima. U Tvornici sezona počinje uskoro i već će se 20. rujna održati jedan od prvih većih koncerata, koji će pripasti bendu Machine Head. Osim heavy metalaca, Tvornicu će do kraja 2015. puniti i zagrepčanima omiljeni Editorsi, Eagles Of Death Metal, Subways, Metz, Parquet Courts, Baltazhar, Lust For Youth, St Germain i još puno drugih. Močvara nastavlja s koncertima Žednog Uha u sklopu kojega stižu Melvins i Philm feat. Dave Lombardo, a na obali Save ćemo ove koncertne sezone moći poslušati i Two Gallants, A Place to Bury Strangers, Bulit To Spill te kantautore Natea Halla i Juana Wautersa. Vintage Industrail Bar nam pak sprema nešto žešću sezonu, a imena koja će se, između ostalih, ovdje naći na popisu izvođača su The Casualties, Stoned Jesus, Paradise Lost te Jex Thoth.

Osim u ova tri zagrebačka kluba, na dobre ćete koncerte uvijek moći naići i u KSET-u, Klubu, AKC Attacku ili u Laubi koja će u studenom ugostiti dugo očekivanog Josea Gonzaleza, bizarnog Ariela Pinka i bend Mercury Rev. Za službeni kraj ljeta svi smo pozvani na već tradicionalno Gričevanje koje će se ove godine održati od 24. rujna do 4. listopada. Za sada nisu poznati svi izvođači, ali oni koji jesu zaslužuju pažnju i, ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas još jedno odlično Gričevanje. Na Strossu svirat će TBF, Miki Solus, Killed a Fox, a drugi tek čekaju da budu najavljeni.

Za pripremanje sezone, spremili smo dvadesetak skladbi kojima predstavljamo ovogodišnje strane izvođače koji će nas dočekati  upravo u ovim koncertnim prostorima. S obzirom na ponudu, polako počnite skupljati za karte, a do samih nastupa – uživajte u pjesmama!

(Visited 572 times, 1 visits today)

Komentari