Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Ziher playlista: Svjetski dan hrane uz masne beatove i domaće delicije

16.10.2015. Patricia PajkFoto: chronic-mastication.tumblr.com

Svjetski dan hrane obilježava se na današnji datum, točnije na 16. listopada, kao spomen na osnivanje Organizacije za hranu i poljoprivredu u SAD-u 1945. godine. Svake godine je odabrana neka tema, a ove godine je to socijalna zaštita i poljoprivreda, ali vaš Ziher će to proslaviti glazbeno.

Sastavljena je playlista koja vodi kroz dnevne obroke – od doručka, nekog zdravog međuobroka, ručka, ne baš zdravog međuobroka, večere pa sve do hangover hrane nakon dobrog izlaska i kada želite bilo što i da je po mogućnosti masno. Većina je pjesama vezana za hip hop, ali ima tu i onih klasika koji se vrte na MTV-u (ili su se barem vrtjeli). Hip hop je usko vezan uz hranu, od imena kao što su Fat Joe ili The Fat Boys preko povećeg Action Bronsona pa sve do korištenja hrane u svrhu seksualnih metafora. Pojavilo se tu i par klasika hrvatske glazbene scene poput Kasandre, Dreletronika i Marine Perazić.

Foto: on3trackmind.com

Foto: on3trackmind.com

Ako pitate bilo kojeg prosječnog Hrvata, ovaj dan bi trebao biti državni praznik kada se fino najedemo šunkica, čvaraka, ćevapa, luka, bureka, janjetina, kulena i cijele njegove svojte… Ali eto, ništa nije kako treba u našoj državi pa će današnji međuobrok autorice ovog teksta, a vjerojatno i vaš, biti kifla iz neke žnj pekare. Ipak, sutra je vikend pa ćemo svi proslaviti uz neke finije i masnije delicije, a do tada škicnite playlistu i “Dobar tek!”.

(Bitno je napomenuti da tijekom pisanja ovog članka niti jedna životinja nije bila ozljeđena, premda članak ni playlista nisu za vegetarijance, a kamoli vegane.)

Komentari