Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Ziher playlista: Ususret desetom izdanju INmusica

19.06.2015. Helena KezerićFoto: Facebook.com/INmusic.festival

INmusic je pred vratima, a u službi njega dolazi i novo izdanje Ziherove playliste. Onima koji više ne mogu sakriti euforiju, poslužit će kao glazbena pratnja dok sat odbrojava minute. Ako postoji netko tko još uvijek nije siguran vrijedi li posjetiti deseto izdanje navedenog festivala open air kategorije, neka mu naša playlista bude vodič kroz ovogodišnji lineup.

Sve je već poznato, Florence je svoj nastup otkazala, a isti je zamijenjen Rudimentalom. Nećemo uživati ni u zvukovima Antemasquea. Neki se u prvim redovima na nedjeljnoj misi križaju i mole krunicu dok u mislima zazivaju Svevišnjeg u nadi da će im odgovoriti na pitanje što su mu tako zgriješili, dok će ostali heretici zadovoljno trljati ruke. Kojem god klanu se priklanjate, ukoliko u džepu nosite ulaznicu za festival, utoliko je sad već sve gotovo. Tri dana nas dijele do skoro najboljeg glazbenog festivala u državi.

Foto: Facebook.com/INmusic.festival

Foto: Facebook.com/INmusic.festival

Kažem skoro jer koliko god ga mediji predstavljali kao regionalnu silu, one istine koje se guraju pod tepih izazivaju kiseli osmijeh. Neki će reći kako su Hrvati nacija koju karakterizira kolektivno nezadovoljstvo. U svemu vidimo ono loše pa tako neki posjetitelji po blogovima i raznim društvenim mrežama uz INmusic vežu vrtoglave redove pred štandovima za hranu, a pogotovo onima za piće. Ipak, meni su INmusic lijepim učinili ljudi s kojim sam ga posjetila i izvođači čijim nastupima sam se veselila. One loše strane ću i ja samo na kratko gurnuti pod tepih i prisjetiti se veselih i šarenih slika zbog kojih sam na kraju ipak zaključila da je vrijedilo dosad posjetiti INmusic festival.

Foto: Facebook.com/INmusic.festival

Foto: Facebook.com/INmusic.festival

Preko pedeset izvođača, manje  ili više aktualnih imena sa svjetske, regionalne i domaće glazbene scene prošetat će stageovima INmusica u periodu od 22. do 24. lipnja. Tri dana moći ćete uživati u preskupocjenim pićima i vizalnom naličju festivala koje se već godinama ne mijenja. Kako Vakula zasad propovjeda, kiša bi nas mogla zadesiti tek teći dan, stoga đuskanja u blatu ne bi trebalo biti u pretjeranim količinama. Sada je već službeno vrijeme za kreiranje bojnog plana kretanja i planiranja koje bendove vrijedi pogledati, otkriti ili zaobići u pijanom luku. Raspored je objavljen na službenoj stranici festivala, a našu playlistu sačinjavaju skoro svi izvođači koji krase line up. Indie rock i sanjive ljetne melodije vladat će ovogodišnjim izdanjem, dok će se za žestoke note u većoj mjeri pobrinuti domaće snage. Pripremite se na to da ćete brzinom munje u nenadanom trenutku izgubiti prijatelje, ali ćete još brže pronaći nove. Po završetku live izvođenja za nastavak rasplamsale atmosfere pobrinut će se svima nam dobro znan velebni YEM kolektiv, a i ove godine su na repertoaru karaoke za sve one koji široj publici žele pokazati svoje pjevačko (ne)umijeće. Ne zaboravite na komarce.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Komentari