Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Ziher playlista Vol. XLII: Ususret Porinu 2015.

06.03.2015. Zrinka Kunić
Foto: facebook.com/PorinHR

Foto: facebook.com/PorinHR

Večeras se u splitskoj Spaladium Areni dodjeljuje jedina naša diskografska, a od ove godine glazbena nagrada – Porin. Ove godine u glavnoj kategoriji – onoj za pjesmu godine – natječe se čak pet skladbi, a isto toliko nominiranih našlo se i u drugoj najprestižnijoj kategoriji, onoj za album godine. Osim promjene lokacije i većeg broja nominiranih u dvije glavne kategorije, Porin je ove godine uveo još neke novitete. Ukinuta je kategorija hita godine, koji je do prošle godine birala publika, a koja je postala sporna i kritizirana u javnosti nakon što su je osvajali izvođači poput Rozge i Thompsona.

Od ove godine vrata Porina otvorena su i izvođačima koji nemaju izdanje pod nekom izdavačkom kućom. Čini se kako je glazbena struka konačno prepoznala novu rastuću scenu koja albume snima i izdaje o vlastitom trošku, a koja postaje sve popularnija i zastupljenija u programima klubova i dvorana. Riječka senzacija svjetskog zvuka, Jonathan, prvi je osjetio ovu promjenu te se uz grupe Bang Bang i M.O.R.T. smjestio s nominacijom u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Ziher vam donosi playlistu svih nominiranih u nama najbitnijim kategorijama: pjesma godine, album godine, novi izvođač, rock album, pop album, album alternativne glazbe, najbolji ženski i muški vokal, najbolju izvedbu grupe s vokalom te najbolje vokalne suradnje. Godinu u kojoj Oliver, vječni dobitnik Porina, nije ništa izdao mnogi će pokušati iskoristiti. Tako će u Split s najviše nominacija u dvoranu ušetati grupe Vatra koja je sakupila šest nominacija, Detour s pet, Pavel i Psihomodo Pop sa četiri te Urban i njegova četvorka s tri nominacije. Kliknite play, neka predviđanja započnu i neka (konačno) najbolji pobijedi.

Čitav popis nominiranih možete pronaći na službenim stranicama Glazbene nagrade Porin.

 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Komentari