Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXI: Dobrodošao natrag Morrissey

12.12.2014. Zrinka Kunić
Foto: facebook.com/Morrissey

Foto: facebook.com/Morrissey

Osam smo godina čekali i konačno dočekali. Bivši frontmen The Smithsa, pjesnik, kantautor, borac za prava životinja Steven Patrick Morrissey vraća se u Zagreb nakon punih osam godina. U životu se borio mnogo puta – za prava homoseksualaca, za prava životinja, a sada se bori protiv raka. Ipak, to ga ne zaustavlja. Jednom je prilikom rekao da odbija konvencionalne načine liječenja i da neće prestati nastupati – ako treba umrijet će na pozornici. Nadamo se da se to ipak neće dogoditi. Turneju “The World Peace Is None of Your Business”, kojom promovira istoimeni aktualni album izdan ovoga ljeta, nekoliko je puta prekidao i nastavljao, što zbog zdravstvenih, što zbog logističkih razloga, a koliko mu je Zagreb drag pokazuje i odluka da u glavnom gradu Lijepe Naše provede dan više te je pomaknuo koncert za dan kasnije. Zagrebački će velesajam večeras drugi puta uživati u glazbenoj virtuoznosti i melankoliji ovog britanskog velikana, a mi smo za vas pripremili playlistu za zagrijavanje.

Na listi su se našle pjesme koje čine posljednjih desetak setlista s ovog europskog dijela turneje. Većinom su to pjesme s novoga albuma, ali našlo se tu i nekoliko hitova za prave obožavatelje lika i djela kako Moza, tako i The Smithsa. Nadamo se da će nas Morrissey ipak iznenaditi s nekom koju ove godine nije izvodio, no ne sumnjamo da ćemo večeras svi uživati u nastupu ove glazbene legende.

(Visited 107 times, 1 visits today)

Komentari