Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXIII: Božićni detox

27.12.2014. Helena Kezerić
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Još jedan Božić je iza nas, što znači da lagano postajemo svjesni svega što smo ovih dana konzumirali. Gotovo je nemoguće reći ne baki i njenim kockama od naranče, mađarici, kokos kuglicama i gibanicama. Nismo se trudili odbiti ni francusku salatu, mesne štruce, pečene patke u društvu domaćih mlinaca ili pak siroto janje pod pekom u društvu pečenog odojka. Ako vam je kojim slučajem netko od uže rodbine iz Dalmacije, kao meni ujna, za Badnjak ćete jesti hobotnicu, dok će vas kod kuće čekati pečeni šaran. Trebam li išta više dodati?

Kasnonoćni posjeti frižideru i smočnici iznimno su ovih dana dozvoljeni. Samo ovih dana tolerira se pun tanjur nekoliko puta dnevno. Nije problem u tome što smo se svi malo prežderali, problem je u tome što ne vidim kraja želučanoj torturi, nije zezancija jer sam si već pripremila hlače s gumom umjesto najdražih skinny jeansica. Božić je možda prošao, no pred vratima je Nova godina što znači da me još u najmanju ruku čeka najbolja sarma u svemiru, hrpa kolača, krumpir i grah salate i ostale grehote loše za svačiju dobru figuru.

Susret s vagom se može odgađati još neko vrijeme, no bit će mi dovoljno da ovih dana pokušam odjenuti opravicu koju sam si pripremila za doček Nove. Šok i neugodno iznenađenje možda će mi pomoći da stanem u haljinicu. Da se slična epizoda pred ogledalom ne bi dogodila i vama, Ziher je priredio playlistu izrazito plesnih numera koje, ako vas neće potaknuti na malo razgibavanja, par čučnjeva i trbušnjaka, barem će vas natjerati da se zanjišete u ritmu muzike za ples. Tako se u laganom pokretu ipak nećete osjećati toliko loše zato što ste nekom u inat pojeli sve kolačiće.

Rasplešite se sa zdjelicom najdraže hrane u ruci, neka to bude vaš svojevrsni božićni detox. Neka vas na veselo skakutanje potaknu zvonki zvuci Tinashe, Aaliyah, Madonne, Timbalanda, Rihanne, Major Lazera i Outkasta. Starijih disko hitova se možete prisjetiti uz Elton Johna, Stevie Wondera, Wham i Donnu Summer. Pokoje iznenađenje na playlisti ću prešutjeti, baš kao i stvarnu količinu pojedene hrane u zadnja dva dana.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari