Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXIX: Soundtrack za neodlučne dušice

13.02.2015. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Foto: Helena Kezerić/Ziher.hr

Teglica krupnih ili sitnih krastavaca? Mlijeko s plavim ili zelenim tetrapakom? Vaša neodlučnost vam se u početku činila simpatičnom, ali kako vrijeme odmiče, tako postajete svjesni pozicija u koje se stavljate na dnevnoj bazi.

Ovih dana vam odlazak u špeceraj predstavlja velike probleme. Ne samo da se ne možete odlučiti u čemu ćete skoknuti do obližnjeg dućkasa, nego pola sata pred tetom na pultu važete želite li kukuruzni kruh ili onaj sa bučinim sjemenkama. Ziher, poput iskusnog prijatelja, ulijeće s playlistom za neodlučne dušice. Naša playlista vam, doduše, neće pomoći u odgovoru na bitna životna pitanja. Slušajući je nećete biti pametniji i puni pravih odabira. Naša playlista će vas napuniti elanom, pokrenut će vas s mrtve točke, a pokoja pjesma vas možda i usmjeri prema pravom cilju.

Opće je poznato da sam puna životnih mudrosti i kada ne treba. Po spomenu vlastite neodlučnosti, ista ta mudrost nestane brzinom munje. Razmišljam i biram u hodu. Ne kažem da se to uvijek pokazalo dobrom metodom, ali ne mogu se ni požaliti. Svim neodlučnim dušicama želim poručiti da ni jedna odluka koju ćete donijeti, osim ako ste se odlučili nositi bijele koleđice, a niste Knjaz, neće biti pogrešna, bit će vaša. Nećemo saznati bi li se baba zaista zvala Duško da je muško. Neodlučnost nije nikada nikoga proslavila, a dani su još uvijek dosta kratki. Pokrenite se, odlučite, pa makar krivo. Sljedeći put ćete znati bolje.

Sa mnom će se složiti i Jessie Ware, Solange, Kiesza i Pink. Garbage će vas opomenuti, The Cardigansi će vas natjerati da sve zaboravite ako ste se predomislili. Animalsi ne žele da ih se krivo shvati, a Bon Jovi će vam reći kako je to kada vas krivo shvate, Paul Simon će vas navesti da pronađete novog prijatelja. Jack White ima ljubavnih problema i nesiguran je, ali zato Blondie zna što želi. Robyn će vas nagovoriti da se zaljubite, dok se Jhene Aiko u ljubavi opekla. Marie iz Roxettea skuplja hrabrost iz dana u dan, a Waterboysima ni silno iskustvo nije pomoglo da sagledaju širu sliku. Midge Ure razmišlja o tome što bi bilo kad bi bilo, George Ezra krivi sebe, a Maroon 5 ostavlja mjesta za sretan završetak. Sve je to život, donesite odluku već danas, bacite kocku i poput Cezara osvojite svoj Rim.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Komentari